Καλός ο καιρός σήμερα-Έρχονται πολικές θερμοκρασίες τις επομενες μέρες

  10 February, 2021 ΑΡΘΡΑ
Καλός ο καιρός σήμερα-Έρχονται πολικές θερμοκρασίες τις επομενες μέρες

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, που είχαμε στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί τόσο σήμερα, όσο και τις επόμενες δυο ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι προετοιμάζονται, όπως και η Πολιτική Προστασία για τον επικείμενο χιονιά ο οποίος αναμένεται από την Παρασκευή το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια ισχυρότατη παγωνιά προετοιμάζοντάς μας για πολικές θερμοκρασίες, μετά το «παράθυρο» καλοκαιρίας που έκανε την εμφάνισή του τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Βόρεια Ελλάδα ενώ στη συνέχεια και σταδιακά θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον σε πολλές περιοχές, ενώ χιόνια θα δουν και οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Αττική και Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη

Σήμερα, νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται στη χώρα με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως το πρωί. Παράλληλα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια, και από το μεσημέρι και στα δυτικά θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 7 έως 20, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 9 έως 20, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 19, στις Κυκλάδες από 14 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 και στα βόρεια προς το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και από το απόγευμα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο Ιόνιο. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

  10 February, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα