Καμία απάντηση για τη μετακίνηση μελών οικογενείας για αγροτικές εργασίες

  15 December, 2020 ΑΡΘΡΑ
Καμία απάντηση για τη μετακίνηση μελών οικογενείας για αγροτικές εργασίες

Στην ανακοίνωση του Ηρακλειώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

"Καμία ουσιαστική απάντηση και λύση δεν δίνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη με θέμα «Μετακίνηση μελών οικογενείας με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς για εργασίες στον πρωτογενή τομέα».

Ο Υφυπουργός στην απάντησή του παραθέτει όλα τα τελευταία ΦΕΚ με τα οποία ρυθμίζονται διάφορα ζητήματα με τα μέτρα λόγω πανδημίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σε αυτά ούτε μισή γραμμή που να ρυθμίζει το θέμα της μετακίνησης των μελών οικογένειας για αγροτικές εργασίες, παρότι απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας στην Κρήτη και όχι μόνο, οι οποίοι μετακινούνται αυτό το διάστημα κυρίως για την ελαιοκομιδή.

Πρόκειται το λιγότερο για εμπαιγμό απέναντι στην ανησυχία του αγροτικού κόσμου, τον οποίο η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όχι απλά δε φρόντισε εξαρχής να απαλλάξει από επιπλέον βάρη λόγω ελλιπούς μέριμνας τη δύσκολη αυτή περίοδο, αλλά και όταν κλήθηκε  να το πράξει δεν το θεώρησε καν απαραίτητο". 

 

  15 December, 2020 ΑΡΘΡΑ