«Καμίνι» η χώρα για τρίτο 24ωρο

  02 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣ
«Καμίνι» η χώρα για τρίτο 24ωρο

Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες - "Ανάσα" από αύριο λένε οι μετεωρολόγοι

Παραμένει το ισχυρό κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα, ενώ χθες σημειώθηκαν θερμοκρασίες που στην Κρήτη άγγιξαν τους 46 βαθμούς Κελσίου. 

Η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται από το απόγευμα και από τα δυτικά της Ελλάδας, ενώ από αύριο Δευτέρα θα αρχίσει να μειώνεται η θερμοκασία σε όλη την Ελλάδα.

«Το πρώτο «καυτό κύμα» αναμένεται να αρχίζει να υποχωρεί την Κυριακή, καθώς στα δυτικά αρχίζει και πέφτει η θερμοκρασία στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου», δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος ο οποίος διευκρινίζει ότι τη Δευτέρα η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς «η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στους 33 με 36 βαθμούς».

Χθες Σάββατο, σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
Η θερμοκρασία στη Μεσαρά και συγκεκριμένα στις Μοίρες έφτασε σχεδόν τους 46°C υπό σκιά. 

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η προσέλευση στις παραλίες όλης της χώρας,  σε αναζήτηση λίγης δροσιά απέναντι στον... καυτό ήλιο. Ήδη βέβαια αρκετοί έχουν ξεκινήσει και τις καλοκαιρινές διακοπές τους .
 

Μέτρα προστασίας του πληθυσμού και ειδικά των ευάλωτων ομάδων έχουν λάβει οι περισσότεροι δήμοι,ενώ στην Κρήτη δεν έλειψαν χθες και τα περιστατικά θερμοπληξίας.

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ελλοχεύει και μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

«Επειδή μετά το κύμα καύσωνα εκδηλώνονται συνήθως δυνατοί άνεμοι», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ.Καπάκης, «πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά όπως, το άναμμα ψησταριών στην ύπαιθρο, η χρήση τροχού, ηλεκτροσυγκολλήσεων ή άλλων εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και η καύση ξερών χόρτων και σκουπιδιών. Σημειώστε, επίσης, ότι βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών»

 

cretalive.gr

 

  02 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣ