Καμίνι σήμερα η Κρήτη-Γέμισαν οι παραλίες

  02 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Καμίνι σήμερα η Κρήτη-Γέμισαν οι παραλίες

Εάν χθες, Μεγάλο Σάββατο, οι Κρητικοί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αναζήτησαν ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες, αντίστοιχο σκηνικό αναμένεται και σήμερα ανήμερα του Πάσχα, καθώς ο υδράργυρος στην Κρήτη θα φθάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένονται στην Κρήτη μέχρι και την Τρίτη 04/05.

 Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας που φθάνει στο τέλος της,  είναι η Κυριακή του Πάσχα, όποτε η μέγιστη θερμοκρασία  προσεγγισε τοπικά τους 37-39 βαθμούς με αποτέλεσμα και το σούβλισμα του οβελια να γίνει αν μη τι άλλο σε συνθήκες καύσωνα.

Διαφορά 15°C σε απόσταση 5 km στο Ηράκλειο την Κυριακή του Πάσχα

Πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κοντά στις βόρειες ακτές της Κρήτης είναι περίπου 18°C και κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

 Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 02/05 στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου σε κάποιες περιπτώσεις η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν λίγο κάτω από του 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στη Ζυμβραγού Χανίων και ήταν ίση με 29.4 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο επάνω από τους 30 βαθμούς θα φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά, κοντά στους 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στις νησιωτικές περιοχές η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 34 βαθμών Κελσίου.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφτηκαν  στις 11 το πρωί οπότε και  η θερμοκρασία ξεπέρασε τοπικά τους 37 βαθμούς.

 Οι  8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι τις 11 το πρωί  στον πίνακα που ακολουθεί.

 

  02 May, 2021 ΑΡΘΡΑ