Κασσελάκης από τα Χανιά: «Ξεκινάμε από την Κρήτη τον αγώνα για τις ευρωεκλογές»

  04 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Κασσελάκης από τα Χανιά: «Ξεκινάμε από την Κρήτη τον αγώνα για τις ευρωεκλογές»

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από την οποία ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές. Μιλώντας σε μέλη και φίλους του κόμματος, στα Χανιά, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει αναταχθεί και όπως διαπιστώνεται δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

«Νιώθω τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου δίπλα στους ανθρώπους με τους οποίους αρχίσαμε το ταξίδι αυτό πριν από 6 μήνες», είπε ο Στέφανος Κασσελάκη και πρόσθεσε:

«Πριν από την εκκίνηση της καμπάνιας μου βρέθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά, τότε που οι εποχές ήταν δύσκολες με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και θυμάμαι την αγάπη από τα Χανιά για το ΣΥΡΙΖΑ, την αγάπη από τον προοδευτικό κόσμο. Έχουμε περάσει από διάφορα στάδια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναταχθεί και όπως διαπιστώνεται δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι πιο συμπαγής από ποτέ είναι ανανεωμένος, στο ιδεολογικό του στίγμα είναι ξεκάθαρος και αρχίζουμε την πορεία μας για τις ευρωεκλογές με μία καινοτόμα διαδικασία με τα προκριματικά ψηφοδέλτιά μας που άλλο κόμμα δεν τολμάει να κάνει».

Αναφερόμενος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών, πρόσθεσε:

«Μόνο εμείς απευθυνόμαστε στα μέλη για να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και όχι ο πρόεδρος με την κλίκα του, ανθρώπους που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες. Μετά το φανταρικό μου ξεκινάμε από την Κρήτη». 

Ο οδικός χάρτης της εκστρατείας

Από την Κουμουνδούρου, πηγές του κόμματος αναφέρθηκαν στα επόμενα βήματα εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει στους τέσσερις νομούς της Κρήτης έως και τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθεί με πολίτες, φορείς, και θα απευθύνει ομιλίες, κάποιες εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν με το μοντέλο διαλόγου με τον κόσμο, με ερωτήσεις-απαντήσεις.

Ακολούθως, αναφέρουν, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη από τις 13 έως τις 16 Απριλίου, για την παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου, όπου θα έχει συναντήσεις με ομογενειακές οργανώσεις, ενώ η επίσκεψη έχει εκ των πραγμάτων και προεκλογικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ψηφίζουν και οι ομογενείς στις ευρωεκλογές.

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Οι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο θα είναι 203 και η διαδικασία θα γίνει τόσο με κάλπη όσο και ηλεκτρονικά και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της ΚΕΦΕ θα είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιαστεί στις 18 Απριλίου, ενώ εντός του μήνα θα διεξαχθούν τουλάχιστον τρεις μεγάλες εκδηλώσεις. 

Οι πηγές του κόμματος προσθέτουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί εκδήλωση για το κράτος Δικαίου με τις προτάσεις του κόμματος. 

Θα ακολουθήσει μια περιοδεία στα νησιά, αρχής γενομένης από το Καστελόριζο

Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μια αποκεντρωμένη εκδήλωση για την Υγεία, με πιθανότερο προορισμό το νησί της Κω. 

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η επιλογή του νησιού είναι συμβολική, καθώς το περασμένο καλοκαίρι στο νησί είχε χάσει τη ζωή της μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πάνω σε καρότσα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να διακομισθεί με ασθενοφόρο. 

Επίσης, προγραμματίζονται ακόμη δυο θεματικές εκδηλώσεις: μία για τη στεγαστική κρίση και μία για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους. 

 

  04 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα