Κατακόρυφη αύξηση στην επισκεψιμότητα της Κνωσού

mesaralive.gr  03 June, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κατακόρυφη αύξηση στην επισκεψιμότητα της Κνωσού

Χρονιά ρεκόρ σε επισκεψιμότητα στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσό θα είναι η φετινή, όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, τα οποία «σπάνε» και το περυσινό ρεκόρ στο Παλάτι του Μίνωα.

Η αύξηση είναι σημαντική τους μήνες Απριλίου και Μαΐου, γεγονός που ενεργοποιεί νωρίτερα και 4ο ταμείο στον αρχαιολογικό χώρο ώστε να μειωθούν οι ουρές ταλαιπωρίας τουριστών.

Ειδικότερα, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Μάιο, οι επισκέπτες ανήλθαν σε 229.183, όταν το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα δεν ξεπερνούσαν τους 199.000 επισκέπτες.

  Αγκάθι ωστόσο αποτελεί η έλλειψη εποχικού προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς πριν λίγες μέρες έληξαν οι 5μηνες συμβάσεις προσωπικού.

Ήδη, στον πρώτο όροφο του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου δεν λειτουργούν ορισμένοι χώροι, όπως παρατηρούν ξεναγοί και επισκέπτες.

Σε επίπεδο χώρας αναμένεται να προσληφθούν 200 εποχικοί αρχαιοφύλακες.  Όπως εκτιμάται, η προκήρυξη αναμένεται να βγει άμεσα στον αέρα, ώστε από τον ερχόμενο Αύγουστο ή νωρίτερα να καλυφθούν τα κενά.

 

mesaralive.gr  03 June, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα