“Kαταπέλτης” ο σύζυγος της αδικοχαμένης Γλυκερίας

  31 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
“Kαταπέλτης” ο σύζυγος της αδικοχαμένης Γλυκερίας

Συγκλονίζει ο σύζυγός της άτυχης Γλυκερίας, της 44χρονης μητέρας από τις Λοχριά Αμαρίου η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, λόγω της θρόμβωσης που εμφανίστηκε αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η 44χρονη μητέρα όπως έγραψε το Cretalive δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν,

Με γραπτή ανακοίνωση του ο σύζυγός της μιλά με συγκίνηση, οργή και θυμό για το θάνατο της γυναίκας του και ζητεί να μην μπαίνει στη ζυγαριά η  ανθρώπινη ζωή.
 
Η ανακοίνωση
 
"Με τον πιο τραγικό,άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου,ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το Αstrazeneka. Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρημασι πειθομενοι ,ζωσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για την δημόσια υγεία.
 
Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astrazeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου. Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες.
 
Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο. Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.
 
Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά. Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.
 
Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ.
 
Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν."
 

Η κηδεία της αδικοχαμένης μητέρας θα γίνει την Τρίτη στις 16.00 στη Λοχριά Αμαρίου, όπου οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα την οδηγήσουν στην τελευταία της κατοικία.

Θεοδωρίδου: Θερμά συλλυπητήρια για τη 44χρονη Γλυκερία

Συντετριμμένη εμφανίστηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στον θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη μετά τον εμβολιασμό της.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την εισήγησή της εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που πέθανε από την σπάνια θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της με AstraΖeneca.

«Θα ήθελα πριν αναφερθώ στην τακτική ενημέρωση να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη από το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο AstraZeneca» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αρκέστηκε σε αυτό, χωρίς να πει τίποτα άλλο.

 

  31 May, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα