Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

  27 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε σήμερα (27/1) στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι ομιλίες αλλά και οι αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών ήταν σε υψηλούς τόνους, ενώ ένταση δημιουργήθηκε κατά τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε με 156 «όχι» και 143 «ναι». Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια, μετά από τριήμερη συζήτηση.

Πώς λαμβάνεται η απόφαση

Η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με 150 και μία ψήφους.

Επίσης οι βουλευτές δύνανται να ψηφίσουν με επιστολές, οι οποίες στέλνονται στο προεδρείο και συνυπολογίζονται στην καταμέτρηση. Προτού ανοίξει το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, συνέστησε στους βουλευτές να είναι προσεκτικοί σε λάθη.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

 

  27 January, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα