Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για το ποιος ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Βίκυ Σαμαρά  17 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για το ποιος ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Μία ανάρτηση της Αυγής στο twitter προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της Χαριλάου Τρικούπη. Ένας καυγάς που στην πραγματικότητα αφορά στην πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντρο-αριστεράς και τη διαχείριση των συμβόλων της αριστεράς

Το επίμαχο μήνυμα διεγράφη, όμως ο καυγάς είναι ενδεικτικός της αλλαγής όσον αφορά στο ποιος έχει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντρο-αριστεράς. Μετά τη Μεταπολίτευση το χώρο αυτό κάλυψε το ΠΑΣΟΚ, εγκολπώνοντας σύμβολα όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου (η αιματοβαμμένη σημαία βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΠ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε, με τη φοιτητική παράταξη να προβάλλει το επιχείρημα ότι θα την επιστρέψει εφόσον επανασυγκροτηθεί η ΕΦΕΕ, πράγμα αμφίβολο).

Το χώρο αυτό θεωρείται πως έχει εκφράσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώτος πρωθυπουργός εκλεγμένος με κόμμα της αριστεράς ήταν λογικό βέβαια να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο όπως επίσης τον Ιανουάριο είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Η μάχη των κομμάτων για τα σύμβολα όμως δεν έχει καμία σχέση με τη μάχη των φοιτητών και φοιτητριών το 1973...

 

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

 

Βίκυ Σαμαρά  17 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ