Καζάνι που βράζει η Μεσαρά - Κτηνοτρόφοι καταπατούν αγροτικές εκτάσεις

  21 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καζάνι που βράζει η Μεσαρά - Κτηνοτρόφοι καταπατούν αγροτικές εκτάσεις

Έτοιμοι να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, καθώς το κακό έχει παραγίνει με μερίδα των κτηνοτρόφων να καταστρατηγούν κάθε νόμο και κανόνα φτάνοντας στο σημείο, όπως καταγγέλθηκε στο «Ράδιο Κρήτη», ακόμη και να μοιράζουν την ξένη αγροτική γη σε τεμάχια για να βόσκουν τα κοπάδια τους!

Όλα ξεκίνησαν μετά τη δημόσια παρέμβαση, στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, δασοφύλακα της περιοχής ο οποίος περιέγραψε το καθεστώς ανομίας και την αδυναμία των τοπικών αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Σήμερα, στην ίδια εκπομπή παρενέβη και ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε κάθε λέξη του δασοφύλακα και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για καθεστώς εκφοβισμού και ανομίας σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών που έχουν στην ιδιοκτησία τους αγροτική γη…

Χαρακτηριστική η καταγγελία του κ. Αρμουτάκη ότι στο δασονομείο της περιοχής που πρόσφατα επισκέφθηκε, βρήκε 5 υπαλλήλους οι οποίοι δεν είχαν αντικείμενο, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν αυτοκίνητα ή καύσιμα και όταν εκείνος τους παρότρυνε να χρησιμοποιήσουν δημοτικό όχημα για να βγουν στην ύπαιθρο, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς…

Αξιοσημείωτη επίσης η καταγγελία ακροατή του Ράδιο Κρήτη ότι ακόμη και μέσα στον … αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, βόσκουν πρόβατα, με την ανοχή, προφανώς, του αρχαιοφύλακα ή των τοπικών αρχών.

Το τηλεφωνικό κέντρο του «Ράδιο Κρήτη» δέχθηκε «βροχή» καταγγελιών και παραπόνων από πολίτες οι οποίοι περιέγραψαν ένα καθεστώς απόλυτης καταστρατήγησης του Νόμου με μερίδα κτηνοτρόφων να εκβιάζουν και να απειλούν όποιον καταφύγει στην αστυνομία ότι είτε θα κάψουν τα αυτοκίνητά τους είτε θα δηλητηριάσουν τις καλλιέργειές τους. 

Καταγγελίες επίσης υπήρξαν για αποκλεισμό του αγροτικού δρόμου στο Μαγαρικάρι, με … σύρμα, από κτηνοτρόφους που καταπατούν αγροτικές εκτάσεις για να κάνουν τη δουλειά τους, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Αρμουτάκης.

Για παραβάσεις που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στην περιοχή, καθιστώντας το Δήμο Φαιστού στην περιοχή με την μεγαλύτερη παραβατικότητα του είδους, όπου ουσιαστικά έχουμε μετατροπή αγροτικών εκτάσεων σε κτηνοτροφικές, έκανε λόγο με δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ηρακλείου, Γ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Αρμουτάκης επισήμανε ότι έγκαιρα η δημοτική αρχή έχει ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας ενώ προ μηνών έγινε για το θέμα ευρεία σύσκεψη στη Μεσαρά ωστόσο δεν υπήρξε απολύτως κανένα αποτέλεσμα… Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι δικογραφίες πέφτουν «βροχή», αλλά είναι πταισματικού χαρακτήρα…

Πηγή: www.ekriti.gr

 

  21 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ