Κέντρο Υγείας Μοιρών: Διαμαρτυρία για το πρόγραμμα πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα

  07 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κέντρο Υγείας Μοιρών: Διαμαρτυρία για το πρόγραμμα πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα

Στην κατάρτιση του προγράμματος εργασίας των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

"Το  ΚΥ Μοιρών είναι ένα από τα κέντρα υγείας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα. Εξυπηρετεί ένα πληθυσμό μεγαλύτερο από 50.000 χωρίς να συνυπολογιστούν  η αυξημένη τουριστική  κίνηση αλλά και οι πολίτες που επιλέγουν να εξυπηρετούνται από το κέντρο υγείας  και τα περιφερειακά ιατρεία που το συναπαρτίζουν και δεν ανήκουν στην περιοχή ευθύνης τους. 

Ωστόσο,  με αυτό τον φόρτο εργασίας, τις  τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για νέες υπηρεσίες (εμβόλια, τεστ κτλ) κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Με αφορμή το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και αφορά τα πληρώματα ασθενοφόρου που υπηρετούν στο ΚΥ ,το προσωπικό σύσσωμο ,θεωρεί απαράδεκτη και επισφαλή την εκτέλεσή του. Σύμφωνα με το αναρτηθέν πρόγραμμα δεν παρουσιάζονται στο πρόγραμμα δύο διασώστες όπως γίνεται σε όλα τα πληρωματα του ΕΚΑΒ αφήνοντας κενό στο πρόγραμμα των διασωστών,  μεταφέροντας τις ευθύνες στο προσωπικό του κέντρου υγείας και αφήνοντας έκθετους όλους τους ασθενείς που προσέρχονται στο κέντρο υγείας. Βάση της κείμενης νομοθεσίας η κάλυψη της βάρδιας ασθενοφόρου με μόνο ένα άτομο είναι παράνομη  και δε δύναται η μετακίνησή του. 

 Επιπρόσθετα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδιποιήσεις από το κέντρο υγείας Μοιρών το πρόγραμμα αναρτήθηκε με μονές βάρδιες αφήνοντας τουλάχιστον 65 βάρδιες το κέντρο υγείας έκθετο. Έχει ζητηθεί πολλαπλώς η υπογραφή και η ανάληψη ευθύνης από την ηγεσία της 7ης ΥΠΕ αλλά το πρόγραμμα παραμένει ανυπόγραφο και το μόνο που μένει είναι οι συνεχεις τηλεφωνικές πιέσεις για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα παράτυπο και υπηρεσιακά μη έγκυρο. 

 Ειναι γνωστή,  εδώ και αρκετό καιρό η τακτική του ΕΚΑΒ Ηρακλείου  απέναντι στο κέντρο υγείας Μοιρών και με πρόσχημα τις ανάγκες  λόγω αναστολών σκοπέυει να μετακινήσει και ίσως και να κλείσει τον τομέα ΕΚΑΒ Μοιρών, απορρυθμίζοντας  την λειτουργία του κέντρου υγεας αλλά και του τομέα ΕΚΑΒ των Μοιρών ο οποίος αποδεδειγμένα με μελέτες είναι απαραίτητος στην περιοχή.

 Εχει ειπωθεί πολλαπλώς και  προς πάσα κατευθυνση οτι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από το σύνολο των εργαζομένων της μονάδας υγείας  και επιφυλάσεται να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο για να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία του κέντρου υγείας και για να μην αφήσει έκθετους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής". 

 

  07 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα