Κεραμέως: Νωρίτερα οι διορισμοί εκπαιδευτικών και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  03 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Κεραμέως: Νωρίτερα οι διορισμοί εκπαιδευτικών και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Mιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» χθες Δευτέρα 2/5 η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε 16.200 προσλήψεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται και φέτος έγκαιρα. Προχωρούμε σε διορισμούς σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Όλα γίνονται πιο νωρίς».

Την ίδια περίπου δήλωση για τους διορισμούς έκανε η Νίκη Κεραμέως μια μέρα νωρίτερα, την Κυριακή 1 /5 στο MEGA. Χαρακτηριστικά είπε πως, «Η Πολιτεία για 12 χρόνια δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό. Η κυβέρνηση έχει διορίσει 16.000 εκπαιδευτικούς τα πρώτα 2,5 χρόνια. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μην παραμείνουν αναπληρωτές για πάντα».

«Κάθε φορά που ανοίγουν πίνακες, η πολιτεία τραβά όσους χρειάζεται και αυτό γίνεται κάθε φορά που χρειάζεται η εκπαίδευση», κατέληξε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Νωρίτερα φέτος τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι υποψήφιοι που στη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσβληθούν από τον ιό του Κορωνοϊού ή θα τεθούν σε καραντίνα θα δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μια μέρα νωρίτερα για το ίδιο θέμα στο MEGA τόνισε ότι «οι Πανελλαδικές ξεκινούν για τα επαγγελματικά Λύκεια στις 2 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια στις 3 Ιουνίου. Κάνουμε προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα φέτος νωρίτερα. Διατηρείται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, τα ίδια τα πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τη βαρύτητα που θα μετράει το κάθε μάθημα όπως και τις ελάχιστες βάσεις. Αυτό γίνεται για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

Η Συνέντευξη στον ΑΝΤ1

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», διευκρίνισε πως σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία υπάρχει πρωτόκολλο βάσει του οποίου, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτό να υποβάλλονται σε δυο self test, ένα την πρώτη μέρα κι ένα την τέταρτη μέρα της επαφής.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν ένα rapid test κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Συμπλήρωσε δε πως σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο είναι αυτό που θα διαθέτει τα self test στους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η κυρία Κεραμέως, αφού τόνισε ότι «στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορονοϊό», είπε ότι τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την επόμενη μέρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Το αν οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλαδικές θα φορούν μάσκες είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών. Από αύριο όμως που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη.

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι επί 12 έτη δεν έγινε καμιά πρόσληψη εκπαιδευτικού παρά μόνο τοποθετήσεις αναπληρωτών. «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε 16.200 προσλήψεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται και φέτος έγκαιρα».

Για τις σχολικές εκδρομές, η κυρία Κεραμέως είπε ότι θα γίνουν με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η κυρίας Κεραμέως είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως να πάρουν voucher 200 ευρώ για την αγορά υπολογιστή, tablet κλπ.

Η συνέντευξη στο MEGA

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τα self test, τους διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας μίλησε στο MEGA η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία: «Ανακοινώσαμε ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθεί τη διεθνή τάση για την αποκλιμάκωση των μέτρων, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κάνουμε self test, διατηρούμε τη μάσκα, ενώ self test θα γίνονται μόνο εάν βρεθεί κρούσμα στο σχολείο και παρέχεται δωρεάν. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα. Διατηρούνται τα μέτρα και έτσι προχωράμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», ανέφερε αρχικά.

"Τα παιδιά μας δεν έχασαν ούτε μία μέρα μαθημάτων"!

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά και το «στοίχημα» κερδήθηκε, γιατί τα παιδιά μας δεν έχασαν ούτε μία μέρα μαθημάτων. Όσο αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει για την ηπατίτιδα, παρακολουθούμε και εμείς και το υπουργείο Υγείας και θα αναμένουμε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας γι’ αυτό το θέμα», σημείωσε η κ. Κεραμέως αφήνοντας άφωνους εκπαιδευτικούς και μαθητές που με ατελείωτα υπομνήματα και διαμαρτυρίες έχουν τονίσει ότι και μαθήματα χαθήκανε λόγω μολύνσεων μαθητών και εκπαιδευτικών και βεβαίως λόγω πολλών κενών εκπαιδευτικών αλλά και όλο το κλίμα δεν ευνοούσε σε καμιά περίπτωση την ουσιαστική ολοκλήρωση της εξεταστέας ΄θλης.

Όσο αφορά στο τέλος σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως επανέλαβε πως, «τα Λύκεια τελειώνουν στις 20 Μαΐου, και ακολουθούν οι εξετάσεις, οι απολυτήριες και εν συνεχεία οι πανελλαδικές. Τα Γυμνάσια τελειώνουν τέλος Μαΐου και ακολουθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και τέλος τα Δημοτικά τελειώνουν στις 15 Ιουνίου».

"Τα ίδια τα πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τη βαρύτητα που θα μετράει το κάθε μάθημα όπως και τις ελάχιστες βάσεις"

«Οι Πανελλαδικές ξεκινούν για τα επαγγελματικά Λύκεια στις 2 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια στις 3 Ιουνίου. Κάνουμε προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα φέτος νωρίτερα. Διατηρείται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, τα ίδια τα πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τη βαρύτητα που θα μετράει το κάθε μάθημα όπως και τις ελάχιστες βάσεις. Αυτό γίνεται για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

«Το μέτρο προχωρά και έρχεται να προστεθεί σε κάποια άλλα μέτρα που έχουν παρθεί για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων. Ήδη από το 2019 έχει καταργηθεί το άσυλο και οι Αρχές επεμβαίνουν όταν παρίσταται ανάγκη. Για παράδειγμα ένας χώρος του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια, θα γίνει βιβλιοθήκη. Η ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα λάβει ειδική εκπαίδευση, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την υλοποίηση του σχεδίου της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ΑΣΟΕΕ τα ιδρύματα που πρόκειται να μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία», επεσήμανε χαρακτηριστικά η υπουργός στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Δεν θα φέρουν πυροβόλο όπλο κατά τα άλλα μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό που έχουν δικαίωμα να έχουν», συνέχισε η Υπουργός.

Για το voucher των 200 ευρώ

Για το voucher των 200 ευρώ και για τους εκπαιδευτικούς, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως, «Έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για το voucher των 200 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς σε οριζόντιαπαροχή. Την άλλη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές και εν συνεχεία θα ανοίξει για τους εκπαιδευτικούς».

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Τέλος, η κ. Κεραμέως, εξήγγειλε νέους διορισμούς εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικά είπε πως, «Η Πολιτεία για 12 χρόνια δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό. Η κυβέρνηση έχει διορίσει 16.000 εκπαιδευτικούς τα πρώτα 2,5 χρόνια. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μην παραμείνουν αναπληρωτές για πάντα».

«Κάθε φορά που ανοίγουν πίνακες, η πολιτεία τραβά όσους χρειάζεται και αυτό γίνεται κάθε φορά που χρειάζεται η εκπαίδευση», κατέληξε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

 

  03 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα