
Προς τα κάτω κινούνται οι τιμές παραγωγού στα κηπευτικά αν και η φετινή παραγωγή χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές καλή. Στην περιοχή της Μεσαράς, η εικόνα είναι χαρακτηριστική της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί.
Αφενός μια καλή, αυξημένη παραγωγή, αφετέρου τιμές που μάλλον θα συνεχίσουν καθοδικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που ευνόησαν την αυξημένη παραγωγή, ωστόσο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της ελιάς, η συγκομιδή τελειώνει νωρίτερα.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά "καλή σε γενικές γραμμές" αναφέροντας ενδεικτικά ότι η τιμή παραγωγού της τομάτας που θεωρείται "βαρόμετρο" αλλά και του αγγουριού φθάνει περίπου στο 1 ευρώ.
Δείτε επίσης
- Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για τον δάκο – Τι ισχύει για συγκομιδή, εισφορές και εξαιρέσεις
- OΠΕΚΕΠΕ: Λουκέτο σε 42 ΚΥΔ-Τα περισσότερα στο Νομό Ηρακλείου
- Πληρωμές:Ως το απόγευμα μικρά υπόλοιπα τσεκ νεαρών αναδιανεμητικής, αύριο βιολογικά καi μελισσοκομία
- Aγροτικές Επιδοτήσεις: Επίσημη η μετακόμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
- Τσιάρας: «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έτοιμος να ξεκινήσει τις πληρωμές μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της OLAF»