«Κίνδυνος για εργαζόμενους» από τη δολιοφθορά στη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

  03 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
«Κίνδυνος για εργαζόμενους» από τη δολιοφθορά στη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα έχει προκαλέσει αντιδράσεις ενώ και στην Κρήτη σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η δολιοφθορά αφορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Για το περιστατικό μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN ο αναπληρωτής Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Βαγγέλης Παρασύρης.

«Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζόμενων»

«Να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή ότι ο δήμος Μαλεβιζίου καταδικάζει απερίφραστα τη δολιοφθορά που σημειώθηκε σε μηχανολογικό εξοπλισμό, την εγκατάσταση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, στο υπόγειο τμήμα του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, στο εξειδικευμένο μηχάνημα πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένο το προς υπογειοποίηση καλώδιο, έκοψαν τους σωλήνες αέρος που τροφοδοτούν το σύστημα πέδησης. Αυτό, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, σημαίνει ότι σαφώς επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου αλλά πολύ, δε, περισσότερο, και πολύ σοβαρότερο είναι ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο, τόσο την υγεία, όσο και την ασφάλεια των εργαζομένων και των ανθρώπων που υπάρχουν στο έργο», σημείωσε.

Όπως τόνισε, το έργο έχει διακοπεί σε αυτή τη φάση. «Από πληροφορίες που δεχόμαστε καθώς βρισκόμαστε σε άμεσο συντονισμό, τόσο με τον ΑΔΜΗΕ, όσο και με την Περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, θα υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, ίσως μιλάνε και για έναν μήνα. Το κόστος αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζουμε, τις έρευνες τις έχει αναλάβει το ΑΤ Μαλεβιζίου και εμείς συντονιζόμαστε μαζί τους και βοηθάμε στις διαδικασίες αυτές που απαιτείται».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι, «εμείς από τη μεριά μας ό, τι χρειάζεται το χουμε κάνει. Σαφώς θεωρώ ότι οι έρευνες θα προχωρήσουνε σε βάθος. Νομίζω ότι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε μπορεί να κλείσει τα μάτια σε τέτοιου είδους ενέργειες. Μιλάμε για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη. Απ΄ότι ξέρουμε, αυτή τη στιγμή φυλάσσεται ο χώρος και εγώ θα ήθελα να αναφέρω ότι, από την πρώτη στιγμή της εκτέλεσης του έργου, τόσο ο δήμος Μαλεβιζίου, όσο και οι τοπικές μας κοινωνίες, έχουμε σταθεί αρωγοί, και με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να πάει ομαλά η εκτέλεση του έργου, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών μας».

 

  03 February, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα