Κλειστός για τουλάχιστον 8 μήνες ακόμα ο δρόμος της Μεσαράς

ekriti.gr  08 June, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κλειστός για τουλάχιστον 8 μήνες ακόμα ο δρόμος της Μεσαράς

Τουλάχιστον για τους επόμενους οκτώ μήνες ο δρόμος Ηρακλείου – Μεσαράς δεν θα είναι προσβάσιμος για τους πολίτες ώστε να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα μετά τη μεγάλη καθίζηση κατόπιν κατολίσθησης που είχε σημειωθεί κόβοντας στα δύο την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Αυτό έχει εδώ και καιρό ως αποτέλεσμα οι Μεσαρίτες αλλά και όλοι οι Ηρακλειώτες που πρέπει να μεταβούν στα νότια αναγκαστικά να έχουν την επιλογή του παλιού δρόμου, που όμως, έχει αρκετά προβλήματα…

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, κ. Γιώργο Αγαπάκη που μίλησε για το θέμα στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, για το επόμενο δίμηνο εάν όλα πάνε καλά, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό τμήμα θα έχει αποκατασταθεί, όμως για το σύνολο του δρόμου που πρέπει να είναι απολύτως ασφαλης, απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου 8 μηνών!

Ο κ. Αγαπάκης σημείωσε ότι έχουν εκπονηθεί 5 μελέτες συνολικού κόστους 320.000 ευρώ, για τις 4 από αυτές η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί ενώ το συνολικό ποσό για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών ανέρχεται στα 8 εκ. 900.000 ευρώ!

Όπως είπε, τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, απομένει η διάθεση της πίστωσης για τις κατεπείγουσες εργασίες εντός του Ιουνίου και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση ο κ. Αγαπάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αρχίσει σιγά σιγά η αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων.

“Η πιο βαριά κατασκευή είναι στο ύψος του Απομαρμά, έχει κόστος 5 εκ. Ευρώ. Θέλω να γίνει αντιληπτό ότι το συνολικό έργο θα πάει μέχρι το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον. Για να δοθεί σε χρήση ο δρόμος, απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες. Τα υπόλοιπα έργα μπορούν να γίνουν παράλληλα με την κυκλοφορία. Αλλά αυτό θα το δούμε”, τόνισε μεταξύ άλλων.

 

ekriti.gr  08 June, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα