Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι της Κρήτης

  16 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μπροστά στη νέα -όπως αναφέρουν - επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι οι συνταξιούχοι της Κρήτης, όπως τονίστηκε στην παγκρήτια σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κρήτης σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλαδας κ. Παναγιώτης Παλμης: "Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις. Μια θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου σε όλες τις πόλεις με τους εργαζόμενους μαζί κι αλλη μια θα γίνει στις 14 Δεκέμβρη, πανελλαδική, μόνο από τους συνταξιούχους, στην Αθήνα.

Εκτιμούμε ότι το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Είναι ένα ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους, την Πρόνοια, την Υγεία.
Το Γενάρη από ο, τι φαίνεται η κυβέρνηση θα καταθέσει νέο ασφαλιστικό πατώντας επάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ που δεν λένε τίποτε άλλο, εκτός από την εφαρμογή των προηγούμενων νομών του κ. Κατρουγκαλου.
Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα"

Από την πλευρά του ο κ. Διονύσης Σβορωνος, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ υπογράμμισε: "Τα προβλήματα είναι πολλά. Υλοποιούνται και τα τρία μνημόνια. Κατά 99% έρχεται ένα ασφαλιστικό που θα είναι η ταφόπλακα της επόμενης γενιάς. Παλεύουμε για να έχουμε απόλυτη συνεργασία με την εργατική τάξη. Δεν μας πτοεί τίποτα, το κίνημα των Συνταξιούχων ανεβαίνει συνεχώς"

"Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των προκατόχων της θέλει να ισοπέδωσε ο, τι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε και θα μας έχει συνέχεια μπροστά της", ανέφερε ο κ. Ανδρέας Κριαράς, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου , ενώ ο κ. Δημήτρης Τσαγκαρακης, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Ηρακλείου δήλωσε ότι "Όλη η Κρήτη έχει καθυστέρηση στις συντάξεις και πρέπει κατά κάποιο τρόπο οι νέοι ιθύνοντες να κάνουν κατι, να δώσουν στους ανθρώπους τις συντάξεις τους για να μπορέσουν να ζήσουν"

"Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο παραμύθι με την προηγούμενη. Καλούμε τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να βγουν στους δρόμους", υπογράμμισε τέλος ο κ. Γιώργος Πάγκαλος, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου

 

  16 November, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα