Κοινή δήλωση Κεγκέρογλου-Αρβανιτίδη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

  08 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Κοινή δήλωση Κεγκέρογλου-Αρβανιτίδη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Υπαναχώρηση της κυβέρνησης της ΝΔ στη ανάθεση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Όπως αναφέρουν οι κ.κ. Κεγκέρογλου και Αρβανιτίδης, το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως επισημάνει την κρισιμότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών και ειδικότερα της Κρήτης, αλλά και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο θέμα αυτό με ευθύνη της νέας κυβέρνησης. Και πως για εθνικούς και οικονομικούς λόγους η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης θα έπρεπε να υλοποιηθεί ως έργο κοινού ενδιαφέροντος (PCI) ενταγμένο στον ευρύτερο άξονα σύνδεσης Αττικής- Κρήτης- Κύπρου- Ισραήλ, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και διευκολύνοντας την άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης της Κύπρου.

«Αντ΄ αυτού η κυβέρνηση ακολουθεί την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, απεντάσσει το έργο Αττική-Κρήτη από τα έργα κοινού ενδιαφέροντος, χάνει έτσι περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και αναθέτει στον ΑΔΜΗΕ να εκτελέσει το έργο», τονίζουν οι δυο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Γ. Αρβανιτίδης καταγγέλλουν πως «η ΝΔ εγκαινιάζει έτσι τη δική της περίοδο ...κυβιστήσεων, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον Μάρτιο του 2019 καταψήφιζε το άρθρο 76 του ν.4602/2019 για την πρόσληψη προσωπικού στην ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής Αριάδνη ΑΕΕΣ" ενώ τώρα... αποφασίζει να το εφαρμόσει».

 

  08 October, 2019 ΑΡΘΡΑ