Κόκκινος Πύργος: Νέος φορέας ανάπτυξης για την παραλιακή «βιτρίνα» του Τυμπακίου

mesaralive.gr  29 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κόκκινος Πύργος: Νέος φορέας ανάπτυξης για την παραλιακή «βιτρίνα» του Τυμπακίου

Ο Κόκκινος Πύργος, το παραθαλάσσιο «στολίδι» κι αναπόσπαστο κομμάτι της τυμπακιανής γης χρήζει  ιδιαίτερης προσοχής και ανάπτυξης, ιδιαίτερα πολιτιστικής και εκεί θα δώσει έμφαση ο νεοσύστατος σύλλογος της περιοχής  που έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο τιμόνι του συλλόγου η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του ΓΕΛ Τυμπακίου κα Νίκη Λενακάκη που εξελέγη πρόεδρος στις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου και η οποία μοιράστηκε, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, τις σκέψεις και τα σχέδια για τον σύλλογο και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πόσα χρόνια κατοικείτε στον Κόκκινο Πύργο;

Τα τελευταία 10 χρόνια μένω μόνιμά εδώ, δίπλα στη θάλασσα. Η σχέση με τον Πύργο πάντα ήταν ιδιαίτερη, πάντα ήταν το σπίτι μου, άλλωστε από πολύ μικρη ηλικία περνούσα τα καλοκαίρια μου εδώ.

Πως γεννήθηκε η ιδέα σύστασης του συλλόγου και ποιοι θα είναι μαζί σας σ αυτό το νέο εγχείρημα;

Ο Κόκκινος Πύργος διαχρονικά αποτελεί  σημαντικό τουριστικό πόλο για το Τυμπάκι και την Μεσαρά γενικότερα. Σαν περιοχή έχουμε όμως κι άλλες προοπτικές στις οποίες θέλουμε να επενδύσουμε. Το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας απαρτίζεται από τους Στέλλα Τσουρδίνη (Αντιπρόεδρος), Γιαννακάκη Ευρυπίδη (Γραμματέας), Μαρκάκη Εύα (Ταμίας) και τον κ Νίκο Μαρακομιχελάκη. Η προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει είναι συλλογική και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ σημαντική.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή και ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Ο σύλλογος μας είναι Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός-Επιμορφωτικός κι αυτοί είναι οι τρείς άξονες πάνω στους οποίους θέλουμε να δουλέψουμε. Αυτή την περίοδο, προτεραιότητα μας αποτελεί η εύρεση ενός χώρου που θα αποτελέσει τη βάση μας για τα επόμενο χρόνια και στον οποίο φιλοδοξούμε να οργανώσουμε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους, ενώ γίνονται σκέψεις και για δημιουργία βιβλιοθήκης με υλικό που θα διαθέσουν οι κάτοικοι της περιοχής. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει όρεξη και πολλές ιδέες που θέλουμε να υλοποιήσουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τους συλλόγους του Τυμπακίου και των άλλων περιοχών;

Εννοείται ότι θα το επιδιώκουμε σε κάθε ευκαιρία και ήδη υπάρχει καλή επικοινωνία, διάθεση συνεργασίας κι έμπρακτη στήριξη.

Την περασμένη εβδομάδα δώσατε και το πρώτο δείγμα γραφής με μια βραδιά θερινού σινεμά.

Ναι και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα και πριν από όλους, τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία της βραδιάς. Τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου Φαιστού κ Κωνσταντουλάκη για τη βοήθεια του στη διαμόρφωση του χώρου, τον μεγάλο χορηγό μας, το super market Αλεβυζάκης που μας παρείχε ότι χρειαστήκαμε. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ», επίσης, στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Πνεύματος «Το Μετόχι» που μας παραχώρησε τις καρέκλες καθώς και τον Σύλλογο Α.με.Α «Το Μέλλον» που μας έδωσε τη μηχανή για τα Ποπ κορν. Τέλος σημαντική ήταν και η στήριξη από τα τοπικά Μ.Μ.Ε που συνέβαλαν στην διαφήμιση της πρώτης μας κινηματογραφικής προβολής.

Άρα θα υπάρξει και συνέχεια…

Οπωσδήποτε! Θέλουμε εμείς, το θέλει κι ο κόσμος και θα το ξανακάνουμε πολύ σύντομα. Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα της δεύτερης προβολής.

 

Εμείς να ευχαριστήσουμε την κυρία Λενακάκη  για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στη προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει μαζί με τους κατοίκους του Κόκκινου Πύργου.

 

mesaralive.gr  29 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ