Κόψατε τη ζάχαρη; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας

mesaralive.gr  15 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Κόψατε τη ζάχαρη; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας

Φωτο: sofokleousin.gr

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες δεν είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό μας.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην ζάχαρη που συναντάμε σε φυσικά προϊόντα, όπως στα φρούτα και στα λαχανικά, αλλά στην επεξεργασμένη ζάχαρη που εμφανίζεται σε περιπτώσεις τυποποιημένων και επεξεργασμένων προϊόντων όπου προστίθεται επιπλέον ζάχαρη.

Τι θα συμβεί εάν κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη;

Αρχικά, θα έχετε περισσότερη ενέργεια. 

Πολλοί από εμάς έχουν την τάση να καταναλώνουν τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ενεργειακών ποτών και ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη, όταν είναι κουρασμένοι. Η ζάχαρη όμως, εμποδίζει την ικανότητα του σώματός μας να διατηρήσει τα ενεργειακά αποθέματά του σε ανώτατα επίπεδα. Όλοι έχουμε βιώσει μια έκρηξη ενέργειας με την κατανάλωση φαγητών γεμάτων ζάχαρη μόνο για τη μετανιώσουμε μετά όταν φεύγει η επιρροή της και νιώθουμε εξαντλημένοι.

Επιπλέον, θα σταθεροποιηθεί το βάρος σας

Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώμε, τόσο περισσότερη θα ζητάμε στις λιγούρες. Και πού βρίσκεται συνήθως η περισσότερη ζάχαρη; Σε γλυκά! Μπισκότα, κέικ… Αυτά όμως, δεν περιέχουν μόνο ζάχαρη, αλλά και συνήθως άλλα υλικά όπως το βούτυρο. Όλα αυτά σημαίνουν περισσότερες θερμίδες. Αν όντως μειώσετε τα πολλά γλυκά τρόφιμα, θα παρατηρήσετε ότι ακόμη και ένα φρούτο θα καλύπτει τις λιγούρες σας για ζάχαρη γλιτώνοντας έτσι τις έξτρα θερμίδες!

Μία ακόμα θετική συνέπεια που θα έχει η έλλειψη περιττής ζάχαρης στον οργανισμό σας, είναι πως το στομάχι και το έντερό σας θα λειτουργούν καλύτερα.

Μειώνοντας δραματικά την πρόσθετη ζάχαρη που τρώτε, το στομάχι και το έντερό σας θα κάνουν ένα «restart». Μπορεί στην αρχή να πηγαίνετε στην τουαλέτα πιο συχνά, αλλά αυτό είναι καλό! Μην ξεχνάτε ότι το έντερο για να λειτουργεί ομαλά χρειάζεται πολλές φυτικές ίνες και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.

Παράλληλα, θα έχετε λιγότερες λιγούρες

Ίσως να μην το πιστεύετε ακόμα και αν είστε λάτρης των γλυκών. Όσο λιγότερη ζάχαρη τρώτε τόσο λιγότερο ζάχαρη θα ζητάτε! Στην αρχή, ειδικά αν καταναλώνετε πολύ ζάχαρη, θα είναι δύσκολο για λίγο καιρό, αλλά μετά θα συνηθίσετε!

Τέλος, το πρόσωπό σας θα καθαρίσει

Ειδικά αν υποφέρετε από επίμονη ακμή, κόβοντας όσο το δυνατόν την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, θα δείτε ότι το πρόσωπό σας θα ηρεμήσει. Θα έχετε λιγότερες εξάρσεις και πιο υγιή όψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη από τη ζωή σας μέσα σε μια μέρα. Η απεξαρτητοποίηση θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, και θα πρέπει να κάνετε μικρά βήματα κάθε μέρα. Πίνετε, για παράδειγμα, πολλά αναψυκτικά με ζάχαρη; Ξεκινήστε μειώνοντάς τα. Τρώτε πολλά γλυκά; Φάτε 1 ή περιορίστε την ποσότητά τους μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή:Sofokleousin.gr

 

mesaralive.gr  15 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ