Κορονοϊός: 269 νέα κρούσματα σήμερα (18/08) στην Ελλάδα

  18 August, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: 269 νέα κρούσματα σήμερα (18/08) στην Ελλάδα

Νέα “εκτόξευση” των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Συνολικά 232 οι νεκροί. 25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονoϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρα, καθώς καταγράφηκαν 269 νέα εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 232.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μάλιστα αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας, καθώς το υψηλότερο νούμερο που είχε καταγραφεί ήταν 262 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των κρουσμάτων 

Από τα 220 εγχώρια κρούσματα, τα 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 18 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-269-nea-kroysmata-sti-hora-mas

Κομισιόν: «Δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία για την κυκλοφορία του εμβολίου»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα, σε ερώτηση σχετικά με την κυκλοφορία του πολυπόθητου εμβολίου για τον κορωνοϊό στη ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, ώστε να μπορεί να τα παράσχει άμεσα στα κράτη-μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Αυτό, όμως είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» συμπλήρωσε, παραπέμποντας σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες» υποστήριξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει τμηματικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4. 

 

  18 August, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα