Κορονοϊός: 7.009 νέα κρούσματα και 99 θάνατοι σήμερα στη χώρα

Ανακοινώθηκαν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 7.009, εκ των οποίων7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 978.402 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.604 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 99, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.815 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 697 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 560 (80.34%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 137 (19.66%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.571 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 405 (ημερήσια μεταβολή +6.58%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 436 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Δείτε επίσης
- Κλειστά τα φοροτεχνικά γραφεία στον Ν. Ηρακλείου για τον Δεκαπενταύγουστο
- Πέθανε ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος
- Άστατος ο καιρός αύριο στην Κρήτη
- Ευρώπη: Καύσωνας και ξηρασία φέρνουν έκτακτα μέτρα σε Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία
- Μέτρα στήριξης: Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας, αύξηση επιδόματος θέρμανσης
Σχετικά άρθρα
- Ετοιμάζονται εμβόλια σε μορφή σπρέι που θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορονοϊού
- Κορονοϊός: 122.230 κρούσματα σε μια εβδομάδα και 355 θάνατοι
- Κορονοϊός: Στα 500.000 τα ενεργά κρούσματα – Το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας μέχρι τώρα
- Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid-19
- Κορονοϊός: Τα 4 ανησυχητικά στοιχεία στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ