Koρονοϊός: Ευάλωτοι στη μετάλλαξη οι μαθητές

  03 September, 2021 ΑΡΘΡΑ
Koρονοϊός: Ευάλωτοι στη μετάλλαξη οι μαθητές

Και με αυστηρότερα μέτρα θα νοσήσει το 13% των μαθητών

Ακόμα κι αν ληφθούν τα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα, εξαιτίας του κορονοϊού, στη λειτουργία των σχολείων, υπάρχει πιθανότητα ένα 13% των μαθητών να κολλήσουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους, με τον κίνδυνο να είναι τεράστιος για τα ανεμβολίαστα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη των οικογενειών τους.

Αυτό υπογράμμισε στο ethnos.gr, επικαλούμενος μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκας, τονίζοντας ότι πρέπει απαραιτήτως να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

«Η μεταδοτικότητα μετάλλαξης Δέλτα είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς, δεν μπορούν να εμβολιαστούν τα μικρότερα από την ηλικία των 12 ετών παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένα στον ιό και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει σε σημαντικό ποσοστό και αυτά. Τα παιδιά στη συνέχεια λειτουργούν ως μεταδότες στο οικογενειακό τους περιβάλλον όπως και οι ενήλικες. Απαιτείται τεράστια προσοχή, μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν, τόσο από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία όσο και από τους γονείς. Οι τελευταίοι πρέπει να συμβουλεύουν συνέχεια τα παιδιά τους, ώστε να τηρούν προσεκτικά τα μέτρα προστασίας στα σχολεία», τονίζει ο κ. Νταλούκας.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  03 September, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα