Κορονοϊός: Ο απολογισμός του Αυγούστού- Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και στην Κρήτη

  30 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: Ο απολογισμός του Αυγούστού- Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και στην Κρήτη

Κομβική η επιστροφή των εκδρομέων

Μήνας-φωτιά είναι ο Αύγουστος για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας καθώς όχι μόνο θα κλείσει με νούμερα ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας , αλλά και θα παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στο άνοιγμα των σχολείων όσο και στην λήψη (ή όχι) νέων μέτρων.

Και μπορεί να μην σπάσαμε το φράγμα των 300 ημερησίων κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, ωστόσο δεν έχουμε πέσει και κάτω από τα 1.000 κρούσματα καθώς τις τελευταίες 7 ημέρες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.621 μολύνσεις από τον COVID-19.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως την Τετάρτη 26/8 η χώρα μας σημείωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 293 μολύνσεις.

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο

Εκτός όμως από τα αυξημένα ημερήσια κρούσματα που εξακολουθούν να απασχολούν τους ειδικούς, κομβικό θεωρείται αυτό το τριήμερο εξαιτίας της επιστροφή των εκδρομέων.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί και οι αρχές, η άφιξη και των τελευταίων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα καθορίσει κατά πολύ τα νούμερα των επόμενων ημερών.

Ο Αύγουστος όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με νούμερα ρεκόρ από την απαρχή της πανδημίας στη χώρα μας καθώς όπως εξήγησε και ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης οι διακοπές και το νεαρό της ηλικίας βοήθησαν στη διασπορά του ιού. 

«Ο ιός συνήθως στους νέους προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατον να ιχνηλατηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η «σιωπηλή» διασπορά από τους νέους

«Ο ιός στους νέους συνήθως προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι, και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν. Γι’ αυτό το λόγο, επιστρέφοντας από τις διακοπές, θα πρέπει να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως σιωπηλούς φορείς και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε για χρονικό διάστημα 7 με 10 ημέρες, τις κοινωνικές επαφές και να χρησιμοποιούμε μάσκα στις κοντινές επαφές», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Κοροναϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες 7 ημέρες

29 Αυγούστου: 177 κρούσματα

28 Αυγούστου: 270 κρούσματα

27 Αυγούστου: 259 κρούσματα

26 Αυγούστου: 293 κρούσματα

25 Αυγούστου: 168 κρούσματα

24 Αυγούστου: 170 κρούσματα

23 Αυγούστου: 284 κρούσματα

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Κρήτη

Και αυτήν την βδομάδα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στα Χανιά (33 στο σύνολο) ενώ ακολουθεί το Ηράκλειο με ένα λιγότερο κρούσμα (32 συνολικά) και το Ρέθυμνο με 9 κρούσματα. Τέλος, το Λασίθι από ένα κρούσμα που είχε από 16 έως 22 Αυγούστου, πλέον έχει 8!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα με τα περισσότερα νέα κρούσματα της βδομάδας που πέρασε ήταν η 25η Αυγούστου καθώς καταγράφηκαν συνολικά 20.

Η κατανομή των νέων κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας

23 Αυγούστου: 6 κρούσματα

2 στο Ηράκλειο

4 στα Χανιά

24 Αυγούστου: 8 κρούσματα

4 στο Ηράκλειο

1 στο Λασίθι

3 στα Χανιά

25 Αυγούστου: 20 κρούσματα

10 στο Ηράκλειο

6 στο Λασίθι

1 στο Ρέθυμνο

3 στα Χανιά

26 Αυγούστου: 12 κρούσματα

3 στο Ηράκλειο

1 στο Λασίθι

3 στο Ρέθυμνο

5 στα Χανιά

27 Αυγούστου: 16 κρούσματα

5 στο Ηράκλειο

2 στο Ρέθυμνο

9 στα Χανιά

28 Αυγούστου: 10 κρούσματα

4 στο Ηράκλειο

2 στο Ρέθυμνο

4 στα Χανιά

29 Αυγούστου: 10 κρούσματα

4 στο Ηράκλειο

1 στο Ρέθυμνο

5 στα Χανιά

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  30 August, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα