Κορονοϊός: Προς κατάργηση τα μέτρα στα νοσοκομεία, τι θα ισχύει για μάσκες και rapid tests

  22 March, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: Προς κατάργηση τα μέτρα στα νοσοκομεία, τι θα ισχύει για μάσκες και rapid tests

Τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγούνται την κατάργηση και των τελευταίων μέτρων για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή και φαίνεται πως οδηγούμαστε τις παρακάτω αποφάσεις:

Τέλος οι μάσκες σε εργαζομένους που δεν είναι σε επαφή με ασθενείς
Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα εξακολουθήσουν να κάνουν rapid test
Θα πραγματοποιούνται πλέον επισκεπτήρια και σε μονάδες COVID

Σημειώνεται πως από τις 27 Μαρτίου και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα δεν θα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό rapid test. Πιο αναλυτικά στο ΦΕΚ με ημερομηνία 18 Μαρτίου, σημειώνεται στο άρθρο 63 πως:

«Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023, μόνο για τους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων». 

Η λήξη της είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες, σε άλλο ΦΕΚ, στο οποίο αναφερόταν ότι παραμένει υποχρεωτικό μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Αυτή είναι και η επίσημη ημερομηνία που τελειώνει και το τελευταίο μέτρο της πανδημίας που παρέμενε στην καθημερινότητα.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως σε περίπτωση νόσησης, παραμένει υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταγραφή του θετικού τεστ.

«Η ισχύς του άρθρου τριακοστού πρώτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023».

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ. 

 

  22 March, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα