Κορονοϊός: Πώς θα διαγραφούν τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

  08 December, 2022 ΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: Πώς θα διαγραφούν τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Διευκρινίσεις για τη διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το νομοσχέδιο που έρχεται  λέει ότι όσοι εμβολιαστούν έως τις  31/12  σε αυτούς θα διαγραφεί το πρόστιμο τους. Και εάν έχουν πληρώσει το πρόστιμο αυτό θα επιστραφεί έως τις 31/12» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 58 νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο  «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις » επισημαίνεται πως διαγράφονται από το υπουργείο τα πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν ενάντια στον κορονοϊό υπό δύο προϋποθέσεις. Αναλυτικά:

Ανακαλούνται αναδρομικώς και αυτοδικαίως από την αρμόδια αρχή τα διοικητικά πρόστιμα μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, που έως την έναρξη ισχύος της παρούσας επιβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα υπό την προϋπόθεση:

α) είτε να εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση εμβολίου ή με μία δόση μονοδοσικού εμβολίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως και την 31η.12.2022,

β) είτε να εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν από την 1η Ιανουαρίου 2023 επανέρχονται στις ίδιες θέσεις οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πριν μπουν σε αναστολή. « Σήμερα περιμένουμε το πρωτόκολλο. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή για το θέμα αυτό, ωστόσο μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα » απάντησε.

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως έχει κλειδώσει ως ημέρα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η 1η Ιανουαρίου 2023  και ότι θα έχει βγει και το σχετικό  πρωτόκολλο μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Στην ερώτηση εάν οι άνθρωποι που αντικατέστησαν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα απολυθούν είπε «οι συμβάσεις τους λήγουν στις  31/12. Είμαστε σε συνεννόηση για να δούμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε αυτό θέμα. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί  έντονα. Τις επόμενες ημέρες είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε εάν θέλουμε να βρούμε μια λύση εκεί πέρα ».

Όσον αφορά στο εάν θα χάσουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι αυτοί, απέφυγε να δώσει μια απάντηση επί τούτου.  «Δεν μπορώ να σας το πω γιατί  ο λόγος για τον οποίο  προσελήφθησαν ήταν για να  αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους. Άρα 31/12 λήγουν οι συμβάσεις τους » συμπλήρωσε.

« Θα κοιτάξουμε να βρούμε μια λύση. Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας το βλέπουμε ξεκάθαρα θετικά … ψάχνουμε να βρούμε μια λύση »  τόνισε.

 

  08 December, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα