Κορυφαίος πασχαλινός προορισμός και φέτος η Κρήτη

  12 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κορυφαίος πασχαλινός προορισμός και φέτος η Κρήτη

Και ενώ ο πιο ελκυστικός προορισμός στην Κρήτη για τον εσωτερικό τουρισμό είναι παραδοσιακά τα Χανιά, το Ρέθυμνο την Πασχαλινή περίοδο δείχνει να παίρνει ένα κομμάτι της «πίτας», κερδίζοντας έτσι το -έστω και μικρό- «χαμένο έδαφος» των προηγούμενων χρόνων

Έτοιμοι να αφήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα
Η απουσία περιορισμών λόγω covid τους οδήγησε σε ταξίδια
Στους πασχαλινούς προορισμούς των Ελλήνων και η Κρήτη
Έκπληξη για το Ρέθυμνο οι πασχαλινές πληρότητες
«Πρωτιά» των Χανίων στον εσωτερικό τουρισμό
Κερδίζει το «χαμένο έδαφος» και το Ρέθυμνο

 

 Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν οι αλλαγές προς τα πάνω στις μισθολογικές απολαβές των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αεροπλάνα και πλοία έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Κρήτη οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα από περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, φαίνεται πως εκτόξευσε στα ύψη την επιθυμία τους για να εγκαταλείψουν το «κλεινόν άστυ» και να περάσουν τις Άγιες αυτές Ημέρες στους αγαπημένους τους προορισμούς.   

Ο πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV είπε: «Το ενδιαφέρον για ταξίδι από την Κρήτη και εκτός από Κρήτη είναι διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι αλλά και το 2019».

Η Κρήτη, που είναι ένα από τα νησιά που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, φέτος -όπως δείχνουν τα στοιχεία- έχει συμπεριληφθεί και στην λίστα του εσωτερικού τουρισμού ενόψει Πάσχα, ενώ έκπληξη αποτελούν για το Ρέθυμνο οι πληρότητες έως και 60% που καταγράφονται στα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει αλλά και στα τουριστικά καταλύματα του νομού.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ν. Ρεθύμνης Μανόλης Τσακαλάκης μιλώντας στο neakriti.gr, δήλωσε: «Υπάρχουν κρατήσεις αυτή την στιγμή περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα θετικό δείγμα. Είναι θετική κίνηση αυτή  τη στιγμή».

Και ενώ ο πιο ελκυστικός προορισμός στην Κρήτη για τον εσωτερικό τουρισμό είναι παραδοσιακά τα Χανιά, το Ρέθυμνο την Πασχαλινή περίοδο δείχνει να παίρνει ένα κομμάτι της «πίτας», κερδίζοντας έτσι το -έστω και μικρό- «χαμένο έδαφος» των προηγούμενων χρόνων.  

«ο εσωτερικός τουρισμός ποτέ δεν ήταν το ισχυρό χαρτί για το Ρέθυμνο. Το γεγονός ότι είναι αυξημένος ο αριθμός των εισιτηρίων από αεροπλάνα και ακτοπλοϊκές γραμμές μας κάνουν να αισιοδοξούμε» είπε ο κ. Μπερέτης. 

Ο κ. Τσακαλάκης υπογράμμισε: «Το Ρέθυμνο είχε καλό κομμάτι σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού και ιδίως το Πάσχα. Ελπίζω πως και τώρα θα αρχίζουμε να ξαναπαίρνουμε το χαμένο έδαφος και τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα τα πράγματα «.

Σε ότι αφορά δε στους αλλοδαπούς επισκέπτες, η κίνηση στην παρούσα φάση στο Ρέθυμνο είναι σχετικά ικανοποιητική, όμως η μαζική ροή επισκεπτών αναμένεται κυρίως από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έως και τον Σεπτέμβριο.  

 «13-20 Μάϊου θα δούμε μεγάλη διαφορά. Θα δούμε αρκετό κόσμο. Θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία και οι πληρότητες θα είναι μεγάλες» σημείωσε ο κ. Μπερέτης.

Ο κ. Τσακαλάκης υπογράμμισε πως η τουριστική χρονιά θα κριθεί στους δύο πρώτους μήνες της νέας τουριστικής χρονιάς, Απρίλιο και Μάιο και τον τελευταίο μήνα που είναι ο Μάιος.

«Ελπίζουμε ότι ο Μάιος θα μας δώσει  καλύτερες πληρότητες σε σχέση με τον προηγούμενο Μάιο, Από εκεί και πέρα, Ιούνιο, Ιούλιος και Αύγουστος  ήταν αρκετά καλοί και πέρυσι. Την διαφορά θα την κάνουν οι δύο πρώτοι μήνες της φετινής τουριστικής χρονιάς που είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος και ο τελευταίος μήνας που είναι ο Οκτώβριος)» κατέληξε.

 

  12 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα