Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη

  27 June, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη

σήμερα η χειρότερη μέρα του καύσωνα

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου στην Γαλλία με το κύμα καύσωνα να κορυφώνεται σήμερα Πέμπτη.

Ήδη τρεις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στη Γαλλία λόγω του «ψυχρού σοκ» που έπαθαν όταν επιχείρησαν να κάνουν κατάδυση στη θάλασσα κατά την διάρκεια του καύσωνα. Στην Πολωνία, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως 90 άνθρωποι έχουν πνιγεί αυτό το μήνα στην προσπάθειά τους να δροσιστούν βουτώντας σε λίμνες και ποτάμια.

Ο προγνωστικός χάρτης δείχνει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένουμε σήμερα Πέμπτη στην Δυτική Ευρώπη.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται επίσης η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ελβετία. Οι Αρχές εκδίδουν συχνά προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο θερμοπληξίας από τις ακραίες θερμοκρασίες που κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υποχωρούν κάτω από τους 25°C στα αστικά κέντρα.

Χθες, Τετάρτη στην πόλη Κλερμόν η θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς Κεσλσίου ενώ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας τους 39. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω θερμοκρασίες σύμφωνα με το meteo.gr

Γαλλία: Κλερμόν 41°C, Μασσαλία 37°C, Τουλούζη 36°C

Ισπανία: Μπιλμπάο 39°C, Μαγιόρκα 37°C

Αυστρία: Βιέννη και Ίνσμπρουκ 36°C

Ελβετία: Ζυρίχη 34°C

Γερμανία: Βερολίνο 37°C, Βόννη και Φρανκφούρτη 36°C

Πολωνία: Πόζναν 38°C, Βαρσοβία 36°C

Ιταλία: Ρώμη 36°C, Μιλάνο 35°C

Στη Γερμανία την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρασίες 38,6 βαθμών Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο. Επίσης, οι αρχές επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρόμο καθώς παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα λόγω της ζέστης ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν.

Λόγω του καύσωνα πολλές δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί και σε ορισμένα σχολεία έχουν αναβληθεί οι εξετάσεις. Σε πολλούς δημόσιους χώρους λειτουργούν αίθουσες που προσφέρουν ανάσα δροσιάς στους πολίτες. Στο Μιλάνο αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

 

  27 June, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα