Κορωνοϊός: 193 νεκρούς μετρά η Γερμανία -36.000 κρούσματα

  26 March, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: 193 νεκρούς μετρά η Γερμανία -36.000 κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα σε 36.508, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 198, σύμφωνα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Με βάση τα δεδομένα του ινστιτούτου, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955 και διαπιστώθηκαν 50 επιπλέον θάνατοι χθες Τετάρτη (25/03).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Γερμανός υπουργός καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν δήλωσε ότι οι πρώτοι για τους οποίους θα χαλαρώσουν τα μέτρα στη Γερμανία είναι οι νέοι και οι υγιείς, αναφερόμενος στην επόμενη φάση της μάχης με τον κορωνοϊό. «Η επόμενη φάση σημαίνει ασφαλώς ότι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα επιτραπεί να βγουν και πάλι στον δρόμο», δήλωσε ο κ. Μπράουν, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο σύντομα θα εξομαλυνθεί η επιδημιολογική καμπύλη.
Δρακόντεια μέτρα στη Γερμανία για τον κορωνοϊό
Η Γερμανία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των δύο ατόμων. Οπως μετέδιδε η DW, η Γερμανία θα επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ σε όσους πολίτες παραβιάζουν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-193-eftasan-nekroi-apo-ton-koronoio

 

  26 March, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα