Κορωνοϊός: 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -2.081 συνολικά

  11 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -2.081 συνολικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για την πορεία της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.


Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα υπάρχουν 72 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με το σύνολο να ανέρχεται σε 2.081. Οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 στην Ελλάδα είναι 93, εκ των οποίων οι 26 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των νεκρών τους ήταν 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Οι διασωληνωμένοι είναι 75, ενώ 15 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη και οι 15 εξ' αυτών είναι γυναίκες. Τα 535 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 796 σχετίζονται με κάποιο άλλο γνωστό κρούσμα.

Το 77% των διασωληνωμένων έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Από τις ΜΕΘ έχουν πάρει εξιτήριο 15 ασθενείς. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 37.344 διαγωνιστικά τεστ.

Χαρδαλιάς: Από την φάση της επιμονής περνάμε στη φάση της υπομονής
«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «πέρα από την επιδημιολογική εικόνα, τα πάντα είναι οριακά. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε 12 ώρες. Βρισκόμαστε σε υψηλή ετοιμότητα.


Οσον αφορά τα δεδομένα στη Λάρισα. Στο σύνολο των 333 τεστ κορωνοϊού που έγιναν υπήρχαν μόλις 4 θετικά κρούσματα και συνολικά στα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες σε 362 τεστ υπάρχουν 25 θετικά κρούσματα. Θέλω να ευχαριστήσω την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκεί που τηρούν την καραντίνα.

Απομονώθηκαν 16 από τους 25 που νοσούν στον οικισμό στη Λάρισα σε περιοχή που υπάρχει περιφρούρηση. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τα τεστ σε όμορους οικισμούς σε άλλες πόλεις. Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στη Λάρισα»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα τεστ που συνεχίζονται σε αεροδρόμια και σε όλες τις εισόδους της χώρας: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας. Χθες 214 άτομα ήρθαν στην χώρα μας με τέσσερις πτήσεις, είχαμε ένα θετικό κρούσμα. Μειώνεται ο αριθμός όσων είναι σε καραντίνα. Σχεδόν 5.500 παραμένουν σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έχουμε χτίσει ως τώρα».
 

 

  11 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα