Κορωνοϊός: Τα drones στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

  19 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Τα drones στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

Η μάχη κατά του κορωνοϊού απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια και τη χρήση κάθε τεχνολογικού επιτεύγματος.

Στα πλαίσια αυτά η Κίνα επιστράτευσε ψεκαστικά drones για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένας στόλος χιλιάδων drones σαρώνει καθημερινά αστικές περιοχές και χωριά.

Κτήρια, κοινόχρηστοι εξωτερικοί χώροι και επιφάνειες, καθώς και ολόκληρα χωριά απολυμαίνονται με την χρήση ψεκαστικών drones, σύμφωνα με την κρητική εταιρεία IONOS.

Μάλιστα, συμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η χρήση των drones θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα, με στόχο την απολύμανση όλων των χώρων και των απαιτούμενων περιοχών, για τις οποίες υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Τα drones θα μπορούσαν να είναι σημαντικά εργαλεία στις διαδικασίες απολύμανσης τις οποίες έχουν ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες Δήμοι και Υπηρεσίες, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή απολύμανση.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την βοήθεια στην πρόληψη εξάπλωσης και απολύμανσης εξωτερικών χώρων, ο ψεκασμός με drone παίζει σημαντικό ρόλο στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας έκθεσης σε Κορωνοϊό από πιθανά πτηνά που μεταφέρουν τον ιό και τρωκτικά, όπως αρουραίοι. Μεγάλες επιφάνειες μπορούν να απολυμανθούν γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.

Ο χειρισμός των drones γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους πιλότους.

 

  19 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα