Κορωνοϊός: Τα σχέδια επανεκκίνησης στα 5 μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα

iefimerida.gr  23 April, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Τα σχέδια επανεκκίνησης στα 5 μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα

Τo ποδόσφαιρο σχεδιάζει την επιστροφή του, εξακολουθώντας φυσικά να παραμένει στο παρασκήνιο, ενώ η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

Χωρίς τουρνουά για περισσότερο από έναν μήνα, τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας προχωρούν σε σχέδια επανεκκίνησης, όπως τα αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb:

Serie A: Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν  στις 4 Μαΐου, μετά τους ιατρικούς ελέγχους που θα γίνουν  στις 27 Απριλίου και, στη συνέχεια, επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις αρχές Ιουνίου: αυτός είναι επί του παρόντος ο στόχος της ομοσπονδίας (FIGC). Η συνέλευση της Serie A League επιβεβαίωσε, με την ομόφωνη ψήφο και των είκοσι συλλόγων  σε τηλεδιάσκεψη, την πρόθεση να ολοκληρώσει την  σεζόν 2019-2020, εάν η Κυβέρνηση το επιτρέψει , σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας. Η επανάληψη της αθλητικής δραστηριότητας, στη λεγόμενη Φάση 2, όπως έχει ήδη επισημανθεί στο παρελθόν, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ενδείξεις της FIFA και της UEFA, καθώς και σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα για την προστασία των παικτών και όλων των επαγγελματιών. Υπολείπονται ακόμα  12  αγωνιστικές: Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις : Γιουβέντους 63,Λάτσιο 62, Ίντερ (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) 54, Αταλάντα /(έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) 48, Ρόμα 45, Νάπολι 39.

Premier League: Μια νέα συνάντηση μεταξύ των συλλόγων έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαΐου. Η πλειοψηφία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά, πιθανώς στις 18 Μαΐου για προπονήσεις και να αρχίσει  το πρωτάθλημα στις 8 Ιουνίου. Ορισμένοι σύλλογοι (Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ) δεν είναι απολύτως πεπεισμένοι για την επιστροφή στο γήπεδο και οι ίδιοι οι παίκτες προβληματίζονται . Επιπλέον, υπάρχει ένας τελικός του FA Cup. Το παλαιότερο τουρνουά στον κόσμο έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή στους προημιτελικούς. Υπολείπονται ακόμα 9 αγωνιστικές. Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις: Λίβερπουλ 82, Μάντσεστερ Σίτι  ( έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) 57, Λέστερ 53, Τσέλσι 48, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 45.

Bundesliga: Είναι το πρώτο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα  που προορίζεται για επανεκκίνηση. Υπάρχει ήδη μια ημερομηνία και είναι εκείνη της 9ης Μαΐου, που αποφασίστηκε μετά από διάσκεψη των αθλητικών αρχών της χώρας . Τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς θεατές  και θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα υγείας. Η επανεκκίνηση των 81 αγώνων που λείπουν θα μπορούσε να ανακοινωθεί μετά την επόμενη σύσκεψη  που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου. Εν τω μεταξύ, οι σύλλογοι έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις , με τη Σάλκε να έχει ανοίξει   το δρόμο στις αρχές του μήνα. Υπολείπονται ακόμα  9  αγωνιστικές. Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις: Μπάγερν  55, Ντόρτμουντ  51, Λειψία  50, Γκλάντμπαχ 49, Λεβερκούζεν 47.

La Liga: Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Liga, της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και της Κυβέρνησης  σκιαγράφησε τις φάσεις που θα οδηγήσουν στην επιστροφή . Οι  προπονήσεις  θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά στις 4 Μαΐου, την ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσουν πρώτα ατομικά, μετά σε μικρά γκρουπ. Οι πρώτες εξετάσεις σε αθλητές θα μπορούσαν να διεξαχθούν  στις 27 Απριλίου. Αργότερα, από τις 11 Μαΐου, η προπόνηση θα επεκταθεί σε μεγαλύτερα γκρουπ  και μετά θα επιστρέψει στο πλήρες μια εβδομάδα αργότερα. Η ιδέα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα  την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι δισταγμοί από την ένωση των παικτών. Υπολείπονται ακόμα  11 αγωνιστικές. Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις: Μπαρτσελόνα 58, Ρεάλ Μαδρίτης  56, Σεβίλη  47, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Χετάφε 46, Ατλέτικο Μαδρίτης  45.

Ligue 1: Όλοι εναντίον όλων. Ο επικεφαλής της Νις, Ζαν Πιερ Ριβέρ , πρότεινε την επιστροφή στη Ligue 1 τον Σεπτέμβριο, βρίσκοντας υποστήριξη από τον πρόεδρο της Λιόν Ζαν Μισέλ Ολάς .Αλλά και ο πρόεδρος της FFF,  Νοέλ Λε Γκρετ  δείχνει  προθυμία να ξεκινήσει ξανά το ποδόσφαιρο το φθινόπωρο. Η  Ligue de Football Professionel από την πλευρά της πιστεύει  ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και να τα ολοκληρωθούν στις 25 Ιουλίου.  Ειδήσεις από την κυβέρνηση αναμένονται στο τέλος του μήνα, ειδικά σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες θα συνεχιστούν οι αθλητικές δραστηριότητες. Υπολείπονται 9 αγωνιστικές. Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις: Παρί ΣΖ  68, Μαρσέιγ  56, Ρεν  50, Λιλ  49, Ρεμς και Νις  41, Λιόν Μονπελιέ και Μονακό 40.
 

 

iefimerida.gr  23 April, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα