Κορωνοϊός: Θετικός ο Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας

  27 March, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Θετικός ο Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας

Ο Μπόρις Τζόνσον πόσταρε ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων στο Twitter, στο οποίο ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα το τελευταίο 24ωρο.

«Τις τελευταίες ώρες παρουσίασα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε», λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός στο σημείωμά του στο Twitter.

Στο βίντεο ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει: «Γεια σας, φίλοι μου. Θέλω να σας ενημερώσω για κάτι που έγινε και αυτό είναι ότι παρουσίασα ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού, πυρετό και έναν επίμονο βήχα. Κατόπιν συμβουλής του επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, έκανα το τεστ. Αυτό βγήκε θετικό και έτσι εργάζομαι από το σπίτι, ενώ είμαι σε αυτοαπομόνωση. Αυτό είναι απολύτως σωστό, αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορώ, χάρη στη μαγεία της σύγχρονης τεχνολογίας, να επικοινωνώ με όλη την κορυφαία ομάδα μου και να ηγούμαι στην εθνική μάχη εναντίον του κορωνοϊού».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε: «Αφότου εμφάνισε ήπια συμπτώματα χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός έκανε τεστ για τον κορωνοϊό έπειτα από συμβουλή του επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Αγγλίας, Κρις Γουίτι. Το τεστ έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ από προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ακολουθώντας τις οδηγίες, ο πρωθυπουργός αυτοαπομονώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ. Συνεχίζει να ηγείται των προσπαθειών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Χθες ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, βγήκε στην πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας της Βρετανίας, στο περίφημο Νο 10, και χειροκρότησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των βρετανικών νοσοκομείων που δίνουν τη δική τους μάχη έναντι στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει και η Daily Mail η ασθένεια και του Μπόρις Τζόνσον φουντώνει τους φόβους ότι η κρίση κορωνοϊού στη Βρετανία εντείνεται. Υπάρχει ακόμη έντονη ανησυχία ότι και άλλοι υπουργοί, ακόμη και η εγκυμονούσα σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, ενδέχεται να έχουν μολυνθεί.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι μολύνθηκε από κορωνοϊό και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο Μπαλμόραλ.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επικριθεί ευρέως για τη στρατηγική που ακολούθησε σε πρώτη φάση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Αρνούνταν να κλείσει τα σχολεία και να επιβάλει μέτρα περιορισμού, κάτι που έκανε μόλις πριν λίγες ημέρες σε μια δραματική στροφή στρατηγικής και ενώ τα κρούσματα και τα θύματα είχαν αρχίσει να αυξάνονται. Αρχικά ο Μπόρις Τζόνσον είχε ακολουθήσει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», μια στρατηγική που σε κριτική είχε χαρακτηριστεί ως ρώσικη ρουλέτα.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Τζόνσον ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, και ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε ότι είναι επίσης θετικός στον ιό.

 

  27 March, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ