Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια του Άκη

Συστατικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, 500 γρ.
200 γρ. μανιτάρια champignon
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.γ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
250 γρ. νερό
4 κ.σ. ζωμό, με εκχύλισμα λευκού κρασιού
αλάτι
Για το σερβίρισμα
ρύζι
μαϊντανό
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Φοράμε γάντια και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να μαριναριστούν καλά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε ξανά το κοτόπουλο, προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό, και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με ρύζι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης
- Τέλος τα social media για παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρόνων από Οκτώβριο, θα κλειδώνουν αυτόματα
- Βουλή: Αύριο στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιοςγια το επεισόδιο με τα μαχαίρια στα Καπαριανά - Όσα υποστήριξαν
- ΤΑΕ Μεσαράς: σύλληψη 26χρονου μετά από έφοδο σε ποιμνιοστάσιο
- Κούρσα δράσης από την Κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ