Κρατούν ανοιχτό το δρόμο οι κάτοικοι των χωριών της Ρίζας

mesaralive.gr  25 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κρατούν ανοιχτό το δρόμο οι κάτοικοι των χωριών της Ρίζας

Συνεχίζεται η παρουσία των κατοίκων των χωριών της Ρίζας

Από το πρωί, όπως έχει γράψει το mesaralive.gr οι κάτοικοι βρίσκονται στο δρόμο κρατώντας τον ανοικτό, παρα την απόφαση για το κλείσιμο του.  Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοίνωσε χθες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδός Αγ. Βαρβάρας-Πανασού για διάστημα ενάμιση σχεδόν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Μαρτίου. Το κλείσιμο του δρόμου έχει βγάλει “στα κάγκελα” τους κατοίκους σε Πανασό, Γέργερη και Νίβρυτο, καθώς καταγγέλλουν ότι αποκόπτονται κυκλοφοριακά και αναγκάζονται σε μια μεγάλη καθημερινή ταλαιπωρία.

Οπως τονίζει ο κ. Μιχάλης Κογκάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε για αυτό το θέμα, αυτό που προτείνουν οι κάτοικοι είναι να μην κλείσει ο δρόμος, αλλά οι εργασίες να γίνονται τμηματικά. Να κλείσει δηλαδή πρώτα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και έπειτα το άλλο. Η να υπαρξει κάποια διάνοιξη για τη διέλευση τους. Και όχι να είναι αναγκασμένοι περίπου 10.000 κάτοικοι των χωριών της Ρίζας να πηγαίνουν στο Ηράκλειο μέσω... Καπαριανών, κάνοντας δηλαδή ένα δρομολόγιο 1 ώρας επιπλέον!
 

 Όμως όπως λέει δεν τηρήθηκε η δέσμευση του αρμόδιου φορέα, ότι για να κλείσει ο νέος παρακαμπτήριος δρόμος θα έπρεπε να έχει παραδοθεί ο παλιός σε κυκλοφορία. Ετσι 10.000 πολίτες θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης, τονίζοντας ότι μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί και το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις προς τους κατοίκους που έχουν δοθεί από την πλευρά των αρμοδίων για την κατασκευή του έργου.


 Από την πλευρά του ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού Γιώργος Φυλακτάκης δήλωσε και αυτός πως οι κάτοικοι θέλουν να γίνει ο δρόμος, όμως από την άλλη, δεν μπορεί να μη συμμερίζονται και οι υπεύθυνοι του έργου τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα τόσων ανθρώπων.
«Έπρεπε να έχει υπάρξει πρόβλεψη και να μη φτάσουμε στο σημείο αυτό σήμερα», κατέληξε ο κ. Φυλακτάκης.

 

mesaralive.gr  25 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα