Κρεμμυδοτηγανίτες με φέτα

Υλικά
2
αυγά
1/3 φλ.
ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το τηγάνι
500 gr
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 gr
νερό χλιαρό
100 gr
φέτα σε τρίμματα
100 gr
κεφαλοτύρι τριμμένο
6
τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
1
ντομάτα
2 κ.σ.
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ.
άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο
αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα, τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά της και ψιλοκόβουμε στη συνέχεια τη σάρκα της. Τη ρίχνουμε στο μπολ
με τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να αρχίσουν να μαρινάρονται.
Προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, χωρίς κόμπους χυλό.
Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό και ανακινούμε λίγο το τηγάνι να απλώσουν και να σχηματιστούν οι τηγανίτες.
Ψήνουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά.
Aναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
Σερβίρουμε τις κρεμμυδοτηγανίτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου και τις συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.
Δείτε επίσης
- Zαρός: Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα
- Δήμος Γόρτυνας: κλειστός ο κεντρικός δρόμος των Γκαγκαλών για τους ερχόμενους μήνες
- Εκδήλωση για τη λειψυδρία: όσα ακούστηκαν στις Μοίρες
- Πυροσβεστική Κρήτης: Πάνω από 100 διασώσεις τουριστών τον χρόνο από βουνά και φαράγγια
- Mεσαρα: Επέστερψε στην οικογένεια της η 14χρονη Αλεξάνδρα