Κρήτη: Οι εξελίξεις για το ΒΟΑΚ και το αεροδρομιο στο Καστέλι

mesaralive.gr  22 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Οι εξελίξεις για το ΒΟΑΚ και το αεροδρομιο στο Καστέλι

Στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, ανάμεσά τους στο αεροδρόμιο Καστελίου και στον ΒΟΑΚ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Για το αεροδρόμιο Καστελίου ο κ. Σπίρτζης είπε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, και έχουν ληφθεί οι περισσότερες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επομένως το Σεπτέμβριο θα έρθει η συμφωνία του διαγωνισμού, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, για κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Παράλληλα είπε ότι μέσα στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα έρθει και ο διαγωνισμός που έγινε για το Θριάσιο. "Έχουμε και το Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και όχι η ανάπτυξη απλά. Γιατί εκεί πρέπει να κινηθούμε, να σταθούμε στα πόδια μας. Άρα τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται πρέπει να σχετίζονται με τη στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων που έχουμε. Και η Κρήτη έχει ανάγκη από υποδομές για να στηρίξουμε την παραγωγή της".
"Για τον ΒΟΑΚ ξεκίνησαν όπως γνωρίζετε οι διαγωνιστικές διαδικασίες, είναι τρεις διαγωνισμοί, ο ένας διαγωνισμός είναι από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο Ηρακλείου, ο δεύτερος που είναι με ΣΔΙΤ είναι από τη Χερσόνησο Ηρακλείου μέχρι τη Νεάπολη και ο τρίτος θα είναι διαγωνισμός δημόσιου έργου από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο", κατέληξε ο υπουργός.
 

 

mesaralive.gr  22 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα