Κρητική φοιτήτρια με συμπτώματα κορωνοϊού

voucherergasia.gr  27 February, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κρητική φοιτήτρια με συμπτώματα κορωνοϊού

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα, καθώς μια 22χρονη φοιτήτρια από την Κρήτη, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, παρουσιάζοντας υψηλό πυρετό.

Η 22χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ειδικό εξοπλισμό, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός ασφαλούς διαχείρισης, από την Καρδίτσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό και να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την «Θεσσαλία Τηλεόραση» πρόκειται για φοιτήτρια από την Κρήτη που σπουδάζει στην Καρδίτσα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε ταξιδέψει στη Β. Ιταλία (περιοχή Λομβαρδίας).

Αμέσως κινητοποιήθηκε, όπως αναφέρουν τα foititikanea.gr κρατικός μηχανισμός σε τοπικό, θεσσαλικό και κεντρικό επίπεδο. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλία.

Την ίδια ώρα μία 62χρονη επίσης κτηνίατρος από τη Λάρισα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, μπήκε  σε καραντίνα στο πανεπιστημιακό, αν και τα συμπτώματά της δεν είναι τα ίδια με την 22χρονη που παρουσίασε υψηλό πυρετό, αλλά έχει έναν συνηθισμένο πονόλαιμο.

 

voucherergasia.gr  27 February, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ