Κρίσιμη η κατάσταση του 20χρονου εργάτη - Πώς έγινε το τραγικό εργατικό ατύχημα

mesaralive.gr  17 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Κρίσιμη η κατάσταση του 20χρονου εργάτη - Πώς έγινε το τραγικό εργατικό ατύχημα

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εκτιμάται ότι θα ελεγχθεί και η στατικότητα του κτιρίου.

Καρέ-καρέ οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνθέσουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα, όπου τραυματίστηκαν τρεις εργάτες και ο εργολάβος του συνεργείου στη διάρκεια εργασιών, στην ταράτσα διώροφο κτιρίου, στο κέντρο της πόλης.

Πιο κρίσιμη είναι η κατάσταση του 20χρονου Έλληνα, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Τα πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά είχαν ως συνέπεια να προκαλέσουν αιμορραγία στους πνεύμονες. 

Σοβαρή όμως κρίνεται και η κατάσταση του 45χρονου Έλληνα εργολάβου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στην σπονδυλική στήλη. Καλύτερη θεωρείται η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τραυματιών, δύο Αλβανών εργατών, ηλικίας 28 και 57 ετών αντίστοιχα.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, το ατύχημα σημειώθηκε ενώ οι εργάτες βρίσκονταν στην ταράτσα του κτιρίου για την εκτέλεση εργασιών που έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού.

Μία προεξοχή της ταράτσας κατέρρευσε με αποτέλεσμα την πτώση τους στο κενό από ύψος περίπου εννέα μέτρων. Ο εργολάβος βρισκόταν στο μεσαίο διάζωμα και πλακώθηκε από τμήμα του μπαλκονιού που κατέρρευσε.

Οι τρεις, ο εργολάβος και οι δύο μικρότεροι ηλικιακά εργάτες, είχαν έρθει από την Ρόδο. Ο 57χρονος Αλβανός διαμένει στο Ηράκλειο.

Οι εργασίες θα εκτελούνταν για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της καφετέριας που λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου. Ο ίδιος κλήθηκε για κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Όπως ανέφερε, είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο εργολάβο, στον οποίο ανέθεσε την εκτέλεση των εργασιών.

Το πώς έπρεπε να εκτελεστούν οι εργασίες, αν θα έπρεπε να ληφθούν προστατευτικά μέτρα κλπ, αυτό, όπως ειπώθηκε,  ήταν ευθύνη του εργολάβου, ο οποίος επίσης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εκτιμάται ότι θα ελεγχθεί και η στατικότητα του συγκεκριμένου κτιρίου. Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έκαναν λόγο για σαθρά μπαλκόνια και για ένα πολύ παλιό κτίριο.

Το ατύχημα συνέβη στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου, σε ένα πολυσύχναστο σημείο από το οποίο καθημερινά διέρχονται δεκάδες Ηρακλειώτες αλλά και ξένοι επισκέπτες.

 

 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

 

mesaralive.gr  17 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα