«Κρίσιμος ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό»

  06 April, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
«Κρίσιμος ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό»

Τον πιο κρίσιμο μήνα διανύει η χώρα μας σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα (και) με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. «Οι δυσκολίες είναι μεγάλες και απαιτούν αταλάντευτη συστράτευση» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταφέραμε να φρενάρουμε τον ιό με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που πήραμε, «χωρίς αυτά η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές, ας διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κι αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε».

Αναφορικά με τους λίγους που συνεχίζουν να παρανομούν και να μην σκέφτονται το κοινό καλό, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει αρκετά στοιχεία από την Αστυνομία, για να επικεντρωθεί στις παραβατικές συμπεριφορές. Οι λίγοι αυτοί παραβάτες θα εντοπίζονται για το δικό τους καλό και για το κακό της κοινωνίας, «οι πολλοί που τηρούν τα μέτρα δεν είναι κορόιδα» υπογράμμισε για μία ακόμα φορά.

Αναφορικά με την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, τόνισε ότι το μελετά η κυβέρνηση, όμως υπήρξαν περιστατικά που δημιούργησαν προβληματισμό. «Τους λέμε με όλο τον σεβασμό πως δεν δοκιμάζεται η πίστη μας αλλά η συλλογική μας ωριμότητα».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως το Πάσχα θα είναι φέτος διαφορετικό, τονίζοντας πως «ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί».

 

  06 April, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα