Κρούσμα κορονοϊού στο σπίτι; Πώς θα συμβιώσετε με ασφάλεια

  03 April, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Κρούσμα κορονοϊού στο σπίτι; Πώς θα συμβιώσετε με ασφάλεια

Πρακτικές συμβουλές για τη συμβίωση με μέλος της οικογένειας που βρίσκεται θετικό στον κορωνοϊό. Η διαδικασία αυτοαπομόνωσης, τα τρόφιμα και η τουαλέτα.

Οδηγίες για τον τρόπο διενέργειας του self test στο σπίτι και των ενεργειών που πρέπει να γίνονται σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, έδωσε την Παρασκευή ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Το τεστ αναμένεται να μπει στη ζωή μας από την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως το σημείο κλειδί στην εξέταση είναι η διαδικασία της λήψης του δείγματος από καθέναν χωριστά.

Σημαντική είναι και η διαδικασία αυτοαπομόνωσης, που θα παίξει σημαντικό ρόλο από τη στιγμή που βγει ένα self test θετικό: "Αν στο σπίτι δεν είμαστε μόνοι μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσουμε οργανωμένα και συντεταγμένα τη διαδικασία απομόνωσης και αποστασιοποίησης", σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, για να εξηγήσει:

"Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να διαλέξουμε ένα δωμάτιο για να απομονωθούμε. Να είναι λειτουργικό τόσο για εμάς, όσο και για τους υπόλοιπους στο σπίτι και να μην εμποδίζει τις λειτουργίες των υπόλοιπων, οι οποίοι λογικά θα είναι ακόμα αρνητικοί".

Όπως εξήγησε, είναι σημαντικό άμεσα να απομονώσουμε ή να απορρίψουμε τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν μερικώς από τα θετικά άτομα τις τελευταίες δύο ημέρες. Στο ίδιο μήκος κύματος, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση της κουζίνας από τους θετικούς. Τα φαγητά ιδανικά να τα φέρνουν οι αρνητικοί στην πόρτα του δωματίου τους.

Οι θετικοί θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται σε κοινόχρηστους χώρους και πολύ σημαντική είναι η χρήση μάσκας, κατά προτίμηση υψηλής προστασίας, στους κοινόχρηστους χώρους.

"Μεταφέρετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε, όπως πετσέτες, οδοντόβουρτσες στον προσωπικό σας χώρο. Δεν χρησιμοποιείτε κοινά αντικείμενα από το μπάνιο, όπως πετσέτες ή οδοντόπαστες, για όλο το διάστημα της απομόνωσης", διευκρίνισε ο καθηγητής.

Χρήσιμο είναι το ίδιο να ισχύσει για όλα τα άτομα που βρίσκονται στο σπίτι, δηλαδή να φέρνετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο.

Τέλος, φροντίζουμε να υπάρχει επαρκής αερισμός. Πλέον ο καιρός είναι καλός. Αφήνουμε μισάνοιχτα παράθυρα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιούμε.

Στο τέλος της απομόνωσης, θα πρέπει να πλύνουμε σχολαστικά και να απολυμάνουμε το δωμάτιο της απομόνωσης, πριν αποκτήσουν πρόσβαση οι αρνητικοί.

 

  03 April, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα