Κύκλος Κλειστών Σεμινάρίων για το Λάδι στην Πόμπια

mesaralive.gr  18 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κύκλος Κλειστών Σεμινάρίων για το Λάδι στην Πόμπια

Ο Σύλλογος Πόμπιας σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής μας, αρχίζει τη συνεργασία του με τον Βασίλη Φραντζολά με ένα κλειστό 8ωρο Σεμινάριο,αυστηρά για 50 θέσεις,το οποίο θα διεξαχθεί αμέσως μόλις συμπληρωθούν,οπότε όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν.

Ο Β.Φραντζολάς είναι M.sc food policy,univercity of london και πιστοποιημένος δοκιμαστής και Σύμβουλος ποιότητας Ελαιολάδου.

Δηλώσεις συμμετοχής με sms στο 6976 869867.Τιμή 15 ευρώ

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Τα Χημικά κριτήρια (οξύτ., Κ, υπερ/δια) – Πρακτική σημασία τους

Τα οργανοληπτικά κριτήρια ποιότητος – Η μεγάλη σημασία τους

Τι είναι οι πολυφαινόλες και πως επηρεάζουν το ελαιόλαδο;

Καλλιεργητικές πρακτικές εδάφους – Ακαλλιέργεια ή καλλιέργεια;

Κλαδέματα, βασικές αρχές – Λίγο ή πολύ; Κάθε πότε; επιπτώσεις

Αρδεύσεις – Γιατί να αρδεύουμε και πόσο ωφελούν;

Λιπάνσεις – Όλες οι βασικές αρχές για σωστή λίπανση

Υπέρπυκνες φυτεύσεις – Πόσο αποδοτικές είναι;

Πώς και πότε συγκεντρώνει ο καρπός ελαιόλαδο;

Υπολογισμός του αποδοτικότερου χρόνου συλλογής των καρπών

Σύγχρονοι τρόποι συλλογής των καρπών –
Μηχανοποίηση συλλογής

Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης των καρπών

Δοκιμή 5 ελαττωματικών δείγματων ελαιολάδων και οργανοληπτική δοκιμή, αξιολόγηση και κριτική 12 βραβευμένων, prime ελαιολάδων από την Ελλάδα, την Ιταλία και Ισπανία.

Η οργανοληπτική αξιολόγηση των ελαιολάδων

Τι είναι η οσμή και η γεύση – Πως ενεργοποιούνται

Τα θετικά χαρακτηριστικά – Φρουτώδες / Πικρό / Πικάντικο

Τα ελαττώματα και που οφείλεται το καθένα

Περιγραφή της δοκιμασίας ελαιολάδου με αργή κατάποση

Εκπαίδευση στα πλέον κοινά ελαττώματα με δοκιμές δειγμάτων από ελαττωματικά ελαιόλαδα

Δοκιμή 12 υψηλής ποιότητος, βραβευμένων ελαιολάδων από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία)

Σχολιασμός / Οργανοληπτική αξιολόγηση / Βαθμολόγηση όλων των δειγμάτων

 

mesaralive.gr  18 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ