Κύπελλο Ελλάδος: Θύμα έκπληξης ο Ολυμπιακός-Νίκες για ΠΑΟ-ΑΕΚ (HL)

  02 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος: Θύμα έκπληξης ο Ολυμπιακός-Νίκες για ΠΑΟ-ΑΕΚ (HL)

Σωθηκε στην εκπνοή απο την ήττα ο ΠΑΟΚ

Ο εξαιρετικός Λεβαδειακός, αν και βρίσκεται μια κατηγορία κάτω απ' τον Ολυμπιακό, πήρε σπουδαία νίκη επί των Πειραιωτών με 3-2 στη Λειβαδιά για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας αναγκάζοντας την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην πρώτη της ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το εκτεταμένο ροτέισον δεν βγήκε στον προπονητή του Ολυμπιακού, που υποτίμησε τον Λεβαδειακό καθώς επέλεξε να παίξει με τα... τρίτα γεγονός που το πλήρωσε η ομάδα του. Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες (21-23 Δεκεμβρίου) στο Γ. Καραϊσκάκης.

 Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της πειραματικής «ενδεκάδας» (με πάρα πολλά νέα πρόσωπα και «μικρούς») που παρέταξε ο Μαρτίνς, φτάνοντας σε μία νίκη (χάρις στα γκολ των Πολέτο, Παναγιώτου, Δούμτσιου), που κρατάει «ζωντανό» το ενδιαφέρον ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Επιστροφή -με γκολ- για τον Ρούμπεν Σεμέδο σε επίσημο αγώνα των «ερυθρολεύκων», για πρώτη φορά μετά τις 10 Αυγούστου και τη ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς για τον 3ο προκριματικό του Champions League, μείωσε αμέσως μετά το 3-2 για τον Ολυμπιακό ο Ρόνι Λόπες.

Η ομάδα της Βοιωτίας πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς πριν συμπληρωθεί το 6ο λεπτό, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 3’ Πολέτο έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, απέφυγε τον Κούντε και πλάσαρε τον Κρίστινσον για το 1-0. Στο 6’ ο Παναγιώτου εκτέλεσε ένα εξαιρετικό κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να παίρνει τρομερά φάλτσα αιφνιδιάζοντας τον Κρίστινσον και καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του (ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα κι ο Νίκας με την πλάτη).

 Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, πιέζοντας πολύ μετά το 2-0 την άμυνα του Λεβαδειακού κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τικίνιο (κεφαλιά άουτ στο 16’) και Βρουσάι (άργησε να πλασάρει όντας μόνος του στο 18’). Στο 26’ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 2-1, όταν από φάουλ του Βρουσάι, ο Σεμέδο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά βρήκε δίκτυα. Η ομάδα της Βοιωτίας, ωστόσο, ήταν εκείνη που απείλησε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τον Νίλι, ο οποίος δεν «σημάδεψε» καλά στο 36’, ενώ στο 41’ σούταρε με δύναμη στο αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο 2-2 στο 49’ με τον Ονιεκούρου, ο οποίος σούταρε άουτ, όμως ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που σκόραρε ξανά κάνοντας το 3-1, αυτή τη φορά με καρφωτή κεφαλιά του Δούμτσιου στο 61’, έπειτα από σέντρα του Χάμοντ. Δυο λεπτά αργότερα (63’) από γύρισμα στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού, η μπάλα κατέληξε στον Ρόνι Λόπες, ο οποίος δεν χρονοτρίβησε και με σουτ στο «παραθυράκι» του Σαμασά, μείωσε σε 3-2.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλες ευκαιρίες με τους Μαρίνο και Τικίνιο, όμως δεν βρήκε τρίτο γκολ και ο Λεβαδειακός έφτασε σε μία πολύ σπουδαία νίκη...

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Σαμάσα, Βλάχος (52' Χάμοντ), Νίκας (74' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52΄Δούμτσιος), Πολέτο (74' Αλμπάνης).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82' Μαρίνος), Ονιεκούρου, Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Τικίνιο.

Aπείλησε τον ΠΑΟΚ με νέα ήττα η ΑΕΛ

Μια... φαουλάρα του Κούρτιτς στο 95' έσωσε τον ΠΑΟΚ από μέγα κάζο. Η παθιασμένη ΑΕΛ έβαλε δύσκολα στον Δικέφαλο, προηγήθηκε στο σκορ με τον Ταχάρ και κρατούσε το 1-0 μέχρι το άπιαστο buzzer beater του Σλοβένου μέσου, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1 στο πρώτο ματς για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ απέφυγε την ήττα την ύστατη ώρα αλλά η ουσία δεν αλλάζει καθώς η εικόνα του δεν ήταν καλή για ακόμη ένα παιχνίδι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ σε 360 λεπτά (!), παρέμεινε για τέταρτο σερί ματς μακριά απ' τη νίκη (Ατρόμητος 2-0, Σλόβαν 0-0, Άρης 0-1, ΑΕΛ 1-0).

 Στο Αλκαζάρ, ο ΠΑΟΚ έψαχνε αντίδραση σε συνδυασμό με ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος από το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Μια ΑΕΛ που κινήθηκε για την έκπληξη, θέλοντας να παίξει με τις πιθανότητες της, παρά το γεγονός πως έχει στρέψει το ενδιαφέρον της κυρίως στη «μάχη» του πρωταθλήματος. Και γι΄αυτό προχώρησε και στη λογική του εκταταμένου ροτέισον, όπως αντίστοιχα και ο ΠΑΟΚ, ανακατεύοντας την τράπουλα στα μπακ με τον Τέιλορ αριστερά και τον Λύρατζη δεξιά, ενεργοποιώντας τον Ίνγκασον μετά από 216 ημέρες και κινούμενος για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν με δύο φορ.

Στην ανάγνωση του ματς, ο ΠΑΟΚ αναλώθηκε σε μια ανούσια υπεροχή στο α΄ημίχρονο, φθάνοντας ποσοστό κατοχής 75% έναντι 25% της ΑΕΛ, ωστόσο, δημιουργικά έδειξε και πάλι να χωλαίνει, επί της ουσίας, οι ελάχιστες φορές που απέδιδε ορθολογικά στο γήπεδο προέρχονταν από κινήσεις του Ελ Καντουρί να παίξει κάθετα. Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε τις στατικές φάσεις του αγώνα, καταγράφοντας ως αξιοσημείωτη το φάουλ του Μουργκ στο 33΄, με την μπάλα να παίρνει ωραία φάλτσα και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σουλούκου.

 Ενδεικτικό της αδυναμίας του Δικεφάλου να κάνει αίσθηση στην περιοχή της ΑΕΛ αποτελεί η μόλις μία τελική στο στόχο, από έναν «μουδιασμένο» ΠΑΟΚ που «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ με τον Τσούμπα Άκπομ που έτρεξε στην πλάτης της άμυνας των γηπεδούχων αλλά αστόχησε σε τετ α τετ με τον πορτιέρε των «βυσσινί» μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ενέα Μιχάι. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0 και με τους γηπεδούχους να «κυνηγούν» τις στιγμές του στην κόντρα επίθεση, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο α΄μέρος, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Σαν σε επανάληψη από το πρώτο 45λεπτο, ο Τσούμπα Άκπομ έμελλε να αποδείχθει ο μοιραίος του ματς και στο β΄μέρος καθώς σπατάλησε μια ακόμη ανεπανάληπτη ευκαιρία μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Σφιντέρσκι στην περιοχή, ντρίπλαρε τον αντίπαλο του αλλά αστόχησε από κοντά, από εκείνες τις φάσεις που «σκοτώνουν» ψυχολογικά τον παίκτη, το σύνολο. Ένα ήδη «σκοτωμένο» γκρουπ στη χειρότερή του συγκυρία.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε δευτερόλεπτα μετά την επέμβαση των δύο προπονητών από τους πάγκους, με τους μεν γηπεδούχους να «φρεσκάρουν» πόδια καθώς φάνηκε να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και τους δε φιλοξενούμενους να ρίχνουν ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτουν για να επέλθει η ισορροπία στα μπακ με την είσοδο του Σίντκλεϊ και την επαναφορά του Τέιλορ στα δεξιά, τον Κούρτιτς στα χαφ και τον Αντρίγια δεξιά.

Η ΑΕΛ όμως φρόντισε να «χτυπήσει» στην πρώτη της ευκαιρία, εκθέτοντας τον ΠΑΟΚ, που πληγώθηκε, όπως και στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια, με τρομερή αφέλεια στα μετόπισθεν. Στο 64΄ο Γλυνός έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε, ο Παπαγεωργίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταχάρ με κίνησή του στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε για το 1-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι «βυσσινί» οργανώθηκαν άμεσα στα μετόπισθεν, κινήθηκαν στη λογική των τριών στόπερ, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα γι΄όλα, ενεργοποιώντας ακόμη και τον Κούτσια.

Όλα έδειχναν... ιστορικό κάζο και νέα ντροπιαστική ήττα για τον ΠΑΟΚ αλλά η αλλαγή του Γιάσμιν Κούρτιτς έμελλε να αποδειχθεί «χρυσή» καθώς ο Σλοβένος χαφ έσωσε στο φινάλε του αγώνα ό,τι σώζεται με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ για το 1-1.

Προφανώς και οι δύο ομάδες διατηρούν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει Τούμπας, εκεί όπου θα κριθεί το εισιτήριο της πρόκρισης αλλά το γκολ του Κούρτιτς απαγορεύεται να «καμουφλάρει» την προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ που δείχνει να βρίσκεται στο χειρότερο του φεγγάρι αγωνιστικά!

ΑΕΛ (Μ.Ζιώγας): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73' Ηλιάδης), Γιάκος (62' Συμελίδης), Κούστα (62' Ακούνια), Μαυρίας (62' Παπαγεωργίου), Γλυνός (82' Μπαντιμπαγκά).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Λύρατζης (63' Σίντκλεϊ), Σβαμπ (75' Μπίσεσβαρ), Εσίτι (63' Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (63' Α.Ζίβκοβιτς), Σφιντέρσκι, Άκπομ (83' Κούτσιας).

Άνετη 4αρα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε τη... δουλειά, επικράτησε 4-0 της Κηφισιάς στο πρώτο ματς για τους 16 του Κυπέλλου και έκλεισε ήδη εισιτήριο για την προημιτελική φάση καθώς έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς που θα γίνει σε τρεις εβδομάδες.

 Η Ένωση των πολλών αλλαγών, δυσκολεύτηκε κάπως στο α' ημίχρονο, αλλά μόλις πέτυχε το 1-0 στο 52' με τον Ανσαριφάρντ... λύθηκε. Μέσα σε διάστημα λιγότερο των 20 λεπτών έφθασε στο 4-0 και «καθάρισε» την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολλές αλλαγές έκανε στο ματς του ΟΑΚΑ ο Αργύρης Γιαννίκης. Ήταν μία ευκαιρία για τον Έλληνα τεχνικό να ανοίξει το ροτέισον. Να δώσει ανάσες σε βασικούς και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι στιγμής είτε έρχονταν από τον πάγκο είτε γενικότερα δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή.

 Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 7' με τον Μιχελή να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του Ανσαριφάρντ που έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από πολλές κόντρες. Το 0-0 παρέμεινε με την Ένωση να έχει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 13' με τη σέντρα-σουτ του Ρότα να βρίσκει το δεξί δοκάρι της Κηφισιάς.

Στο 19' ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Κηφισιάς και απομακρύνθηκε. Ενώ στο 22' τη σκυτάλη πήρε ο Σάκχοφ που με ωραίο σουτ απείλησε τον Μιχελή.
Όσο για την Κηφισιά προσπαθούσε να αμυνθεί όσο καλύτερα γίνεται και να βρει μία καλή φάση. Όπως αυτή του 29' με τον Τετέϊ που μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας.

 Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα στο δεύτερο 45λεπτο. Επέβαλλε τον ρυθμό της και έψαξε το γρήγορο 1-0. Γκολ που, τελικά, ήρθε από στατική φάση στο 52'. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Ανσαριφάρντ με γυριστή κεφαλιά κρέμασε τον Μιχελή δίνοντας το προβάδισμα στην Ένωση.

Και στο 57' ήρθε το 2-0 από τον Σβάρνα! Ένα γκολ που ξεκίνησε από κλέψιμο του περίπου στη μεσαία γραμμή με τον στόπερ της Ένωσης να κάνει εξαιρετική κάθετη κίνηση, να συνδυάζεται με τον Ανσαριφάρντ, να πατά στην περιοχή και να σκοράρει.
Το 2-0 έδινε άνεση και «αέρα» στην ΑΕΚ με τα χαμόγελα να παγώνουν στο 64', όταν αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο Λιβάι Γκαρσία.

Στο 69' η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Τάνκοβιτς. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε έξυπνα με κοντινή πάσα το φάουλ, βλέποντας ότι ο Τάνκοβιτς ήταν μόνος του στο ύψος της περιοχής. Ο Σουηδός πήρε τη μπάλα την έφερε στο δεξί, έκανε το δυνατό σουτ και έγραψε το 3-0.

Η Ένωση δεν κατέβασε... το πόδι από το γκάζι. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 73' έφθασε στο 4-0 με τον Χατζισαφί. Ο Ιρανός άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Γέβτιτς, κοντρόλαρε, έκανε το διαγώνιο σουτ και σκόραρε.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ (70' Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80' Μοχαμαντί), Λιβάι Γκαρσία (64' λ.τρ. Άμραμπατ), Τάνκοβτς (70' Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80' Κοσίδης).

Κηφισιά: Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61' Τζέλη), Πρίτσας (46' Ντοριβάλ), Καλλέργης (61' Κρητικός), Παπασάββας (81' Παπαγγελής), Τετέϊ (73' Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης

Νίκη για ΠΑΟ-Στόν Βόλο κρίνεται η πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Βόλου στη Λεωφόρο για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την οχτάδα. Ωστόσο, το «ρευστό» σκορ και το γκολ που πέτυχε η θεσσαλική ομάδα στο β' ημίχρονο αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει σε τρεις εβδομάδες (21-23 Δεκεμβρίου) στο Πανθεσσαλικό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έπειτα από πίεση που άσκησε στον Βόλο, άνοιξε το σκορ στο 25'. Ο Παλάσιος έκανε γύρισμα στην καρδιά της περιοχής των Θεσσαλών, εκεί όπου ο Μακέντα με καταπληκτική κίνηση έγραψε το 1-0.

 Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τους Πράσινους που στο 51' βρήκαν ακόμη ένα γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος έκλεψε την μπάλα απ' τον Τσοκάνη, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Βόλος βλέποντας πια να απομακρύνεται από τη διεκδίκηση της πρόκρισης κυνήγησε το γκολ και το βρήκε άμεσα καθώς στο 56' ο Φαν Βέερτ με τρομερό τακουνάκι έκανε ασίστ για τον νεοεισελθόν Φερνάντες, ο οποίος μείωσε σε 2-1.

 Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69’ Ρούμπεν), Αϊτόρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (78’ Βιτάλ), Μακέντα.

Βόλος: Κότνικ, Γκιουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Ρίνερ, Τσοκάνης, Νίνης (74’ Σοάρες), Ρεγκατέν (82’ Ορός), Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Τερεζίου (63’ Βοϊτκόβσκι), Φαν Βέερτ.

 

  02 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα