Κύπελλο Ελλάδος:Εύκολά στον τελικό ο Ολυμπιακός (HL)

  29 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος:Εύκολά στον τελικό ο Ολυμπιακός (HL)

ΟΟλυμπιακός ήταν ανώτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, επικράτησε 3-1 και πήρε το εισιτήριο για 42η φορά σε τελικό. Οι Πειραιώτες που διεκδικούν το 29ο Κύπελλο στην ιστορία τους και το δεύτερο σερί μετά την περυσινή επικράτηση επί της ΑΕΚ, περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ που αναμετρώνται το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (29/4, 19.00) στην Τούμπα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαίωσε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η θαυμάσια πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου καθώς κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό αλλά στο κρισιμότερο ματς της σεζόν δεν μπόρεσε να σταματήσει κυρίως τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και για πολλοστή φορά ήταν καθοριστικός για τους Πειραιώτες.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να επιτεθούν και να βρουν το γκολ. Σταδιακά ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά σε 2-3 καλές επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών, που τελικά βρήκαν το τέρμα που αναζητούσαν από το σημείο του πέναλτι. Η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του Πίρσμαν εντός περιοχής μετά από σουτ του Μπρούμα, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Ελ Αραμπί ήταν εύστοχος ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στο 41' ο Ελ Αραμπί υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής έπειτα από καραμπόλα κι αφού έκανε εξαιρετική ντρίμπλα, εκτέλεσε τον Λοντίγκιν κι έδωσε αέρα πρόκρισης στον Ολυμπιακό γράφοντας το 2-0.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα μεσοεπιθετικά. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν που αρχικά έχασε μοναδική ευκαιρία όταν στο 48' ο Ελ Αραμπί άγγιξε το χατ τρικ αλλά ο Εραμούσπε έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Και στο 50' ο Καρτάλης με συρτό σουτ, αιφνιδίασε την άμυνα του Ολυμπιακού και τον Σα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1.

Οι Γιαννιώτες αναθάρρησαν, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 53' με τον Παντελάκη αλλά ο Μπρούμα τους έκοψε την όρεξη στο 56' καθώς με σουτ μέσα απ' την περιοχή διαμόρφωσε το 3-1 που ουσιαστικά έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Στα επόμενα λεπτά ο Μπρούμα έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Ερυθρόλευκων, ενώ ο Πολωνός διαιτητής στέρησε από τον ΠΑΣ τη δυνατότητα να μπει ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης καθώς δεν καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σεμέδο στον Κάστρο. 

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Χολέμπας στο 89'.

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71' Μπουχαλάκης), Εμβιλά (83' Τιάγκο Σιλβά), Μπρούμα (71' Βαλμπουενά), Μασούρας (92+ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84' Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Εραμούσπε (69' Κάργας), Πίρσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46' Κρίζμαν), Παμλίδης (46' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69' Λώλης).

 

  29 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα