Κωνσταντίνος Τζολάκης: Από τις ακαδημίες του Πλατανιά, στην αποθέωση

https://www.zarpanews.gr/  22 April, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Από τις ακαδημίες του Πλατανιά, στην αποθέωση

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν ο ήρωας της βραδιάς για τον Ολυμπιακό και βοήθησε ώστε η ομάδα του Πειραιά να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων απέκρουσε τρία πέναλτι και έτσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γεννήθηκε στα Χανιά στις 8 Νοεμβρίου 2002. Ο Κρητικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και διεθνής αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα στη Super League 1, για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τις ακαδημίες του Πλατανιά και το καλοκαίρι του 2018 σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε σε εκείνες του Ολυμπιακού. Είναι διεθνής με την Εθνική U21, ενώ στην καριέρα του στον Πειραιά έχει κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Ήταν βασικός τερματοφύλακας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2019–2020, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε την Α.Ε.Κ. και κατέκτησε το τρόπαιο. Σε ηλικία 20 χρονών, το 2022, η αξία του στον χώρο του ποδοσφαίρου ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι φωτογραφίες που ανέβασε μετά τον θρίαμβο

Ο Κωνσταντίνος έκανε μια λιτή ανάρτηση με δύο λέξεις: “ιστορική βραδιά”. Στο instagram έχει λίγο περισσότερους από 40.000 ακολούθους, αλλά μετά τον χθεσινό θρίαμβο, μάλλον θα πολλαπλασιαστούν.

«Πριν από τα πέναλτι μου έδωσε ένα φυλαχτό ο πατέρας μου και τον ευχαριστώ δημόσια»

Μιλώντας στην Cosmote TV, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ευχαρίστησε τον πατέρα του για το φυλαχτό που του έδωσε πριν από τα πέναλτι. «Είχαμε κάνει ανάλυση με τους προπονητές. Κάποια στιγμή είναι και το feeling. Πρέπει εκείνη την ώρα να επιλέξεις τη σωστή γωνία και να δικαιωθείς», είπε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

«Πριν από τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό και τον ευχαριστώ δημόσια που με ακολούθησε απόψε εδώ. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, κοιτάμε πρώτα το πρωτάθλημα και το ματς της Κυριακής. Ωστόσο ναι, το ονειρευόμαστε το τρόπαιο, γιατί όχι;», πρόσθεσε.

 

https://www.zarpanews.gr/  22 April, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα