Λάδι: Απαραίτητο για την υγεία παρά την «τσουχτερή» τιμή του

  12 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Λάδι: Απαραίτητο για την υγεία παρά την «τσουχτερή» τιμή του

Την διατροφική αξία του ελαιόλαδου τονίζουν οι ειδικοί, την ώρα που η τιμή του καλπάζει και οι νοικοκυρές ψάχνουν εναλλακτικές.

«Φάτε ελαιόλαδο», λένε οι ειδικοί, ακόμα και με μέτρο την ώρα που οι νοικοκυρές κάνουν σαφάρι ψάχνοντας εναλλακτικές λόγω ακρίβειας .

Η ακρίβεια στο ελαιόλαδο σπρώχνει τους καταναλωτές σε φτηνότερες επιλογές.

Το ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο, δύσκολα θα βρεθεί σε τιμή κάτω από 11,22 € το λίτρο ενώ το ηλιέλαιο ξεκινάει μόλις από το 1,75€.

Πόσο κερδισμένη βγαίνει η υγεία μας από το ελαιόλαδο;

Η τιμή μπορεί να δελεάζει, αλλά οι ειδικοί θα πουν για το ελαιόλαδο να μην το αντικαταστήσετε ολοκληρωτικά με άλλα έλαια που δεν θα έχουν τα οφέλη του ελαιόλαδου για τον οργανισμό σας.

Μια ριζοσπαστική επιστημονική άποψη για το ελαιόλαδο υιοθετεί ο Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), Ιωάννης Γουδέβενος.

Είναι προτιμότερο να περιορίσουμε το ελαιόλαδο, το οποίο ούτως ή άλλως σε μεγάλες ποσότητες περιέχει πολλές θερμίδες και ευνοεί την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη, παρά να το αντικαταστήσουμε με άλλα επεξεργασμένα έλαια, επισημαίνει μιλώντας στο «iatropedia.gr».

Τι δείχνει το crash test ελαιόλαδου και ηλιέλαιου

To crash test ελαιόλαδου και ηλιέλαιο δείχνει:

Ηλιέλαιο: Πλούσιο σε πολυακόρεστο λινελαϊκό οξύ, περιέχει Ω3-Ω6, οι ποσότητες δεν βρίσκονται σε ισορροπία, αντί για ευεργετικές ιδιότητες  προάγεται η παθογένεση πολλών ασθενειών.

Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ, συμβάλει στην πρόληψη και την θεραπεία καρδιαγγειακών ή αυτοάνοσων νοσημάτων, μεταβολικών διαταραχών, τραυματισμού του δέρματος και καρκίνου.

Όπως θα πουν οι ειδικοί, το ελαιόλαδο μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία και την μακροημέρευση.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

  12 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα