Λαγουβάρδος: «Δύσκολη κι επικίνδυνη η κακοκαιρία Daniel» – Η πρόγνωση για την Κρήτη

  05 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Λαγουβάρδος: «Δύσκολη κι επικίνδυνη η κακοκαιρία Daniel» – Η πρόγνωση για την Κρήτη

Για μια μεγάλης διάρκειας για την εποχή κακοκαιρία έκανε λόγο ο Υπεύθυνος Λειτουργίας της Υπηρεσίας πρόγνωσης καιρού meteo.gr, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μιλώντας στην Τηλεόραση Creta για την κακοκαιρία “Daniel”, η οποία είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο χώρας και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη το βράδυ.

Σημαντικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. “Είναι μια δύσκολη κι επικίνδυνη κακοκαιρία, γιατί σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα, γι’αυτό και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουβάρδος.

Ειδικότερα για την Κρήτη, τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία δείχνουν το νησί να επηρεάζεται λιγότερο, με κάποιες βροχές να αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νότια του νησιού.

“Τώρα πρέπει να παρακολουθήσουμε την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που θα σχηματιστεί στο Ιόνιο, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής φαίνεται οι περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης να πιέζονται πολύ λιγότερο απ’ότι άλλες περιοχές. Παρ’όλα αυτά, επειδή θα έχουμε κάποιες βροχές και στην Κρήτη, θέλει λίγη προσοχή, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που κινείται και λόγω τουρισμού.”

Σε επίπεδο χώρας την Πέμπτη αναμένεται να περιοριστούν τα φαινόμενα και από την Παρασκευή θα σταματήσουν.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται σε ετοιμότητα.

 

  05 September, 2023 ΑΡΘΡΑ