Λεμονόπιτα της Αργυρώς Mπαρμπαρίγου

Για τη λεμονόπιτα
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
550 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ζουμερό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Για την κρέμα λεμόνι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ξύσμα και 200 ml από το χυμό τους)
1 ⅓ φλ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη φύλαξη
2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
Δείτε επίσης
- Καιρός: Βελτιωμένο το σκηνικό σήμερα-Παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι
- Μετανάστες: Ρεκόρ αφίξεων στην Κρήτη απο την αρχή του χρόνου
- Στον “αφρό” της Ευρώπης ξανά δυο παραλίες της Κρήτης
- Δημοσκόπηση: Τα...σταθερά ποσοστά της Ν.Δ και το “χάος’ της αντιπολίτευσης
- Εφές-Παναθηναϊκός AKTOR 85-82: η πρόκριση στο Αμπου Ντάμπι θα κριθεί στο ΟΑΚΑ