Λεμονόπιτα της Αργυρώς Mπαρμπαρίγου

argiro.gr  06 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Λεμονόπιτα της Αργυρώς Mπαρμπαρίγου

Για τη λεμονόπιτα

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι

550 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ζουμερό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)

Για την κρέμα λεμόνι

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ξύσμα και 200 ml από το χυμό τους)
1 ⅓ φλ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ

Για τη φύλαξη

2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

 

argiro.gr  06 April, 2022 ΑΡΘΡΑ