Λευκό τοπίο το ψηλότερο σημείο των Αστερουσίων, ο Κόφινας (φωτο)

  30 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Λευκό τοπίο το ψηλότερο σημείο των Αστερουσίων, ο Κόφινας (φωτο)

Με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα πληττει σημερα τη χώρα το δεύτερο κύμα χιονιά, λόγω της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».  Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της ΕΜΥ, με αναλυτικό δελτίο, θα συνεχιστούν  τα έντονα φαινόμενα, κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ο κυριότερος όγκος των φαινομένων θα περιοριστεί στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν έξαρση λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ οι άνεμοι θα κρατήσουν δεμένα πολλά πλοία για τα νησιά του Αιγαίου, καθώς τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», η ΕΜΥ εκτιμά ότι χιόνια -κατά τόπους πυκνά- θα «δουν» ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Τα χιονια λοιπον εχουν κάνει την εμφάνιση τους και στη Μεσαρα. Ο Κόφινας χαρακτηριστικά είναι ντυμένος στα λευκά!

 

  30 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ