Λίγο πριν την υπερχείλιση το φράγμα Φανερωμένης! (ΒΙΝΤΕΟ)

neakriti.gr  15 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Λίγο πριν την υπερχείλιση το φράγμα Φανερωμένης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαράς ευαγγέλια για τους αγρότες της Μεσαράς

Χαμόγελα στον αγροτικό κόσμο στη Μεσσαρά καθώς η στάθμη του νερού στο Φράγμα Φανερωμένης ξεπέρασε τα 14 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ απομένουν άλλα 4,5 εκατομμύρια κυβικά για την υπερχείλιση.

 Οι εικόνες από drone είναι εντυπωσιακές …

 Οι ευεργετικές βροχές στη Μεσσαρά γεμίζουν το Φράγμα και σε τίποτα δεν θυμίζουν τις εικόνες που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2016, οπότε οι ποσότητες δεν ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια κυβικά νερού σε ένα φράγμα συνολικής χωρητικότητας 18 εκατομμυρίων κυβικών, με τους αγρότες τότε να αναφέρονται στον εφιάλτη της λειψυδρίας.

Μόνο φέτος, το Φράγμα γέμισε με 12 εκατομμύρια κυβικά νερό από τις έντονες βροχοπτώσεις, ποσότητα αρκετά μεγάλη σε μια σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φράγμα είχε υπερχειλίσει τον Φεβρουάριο του 2015.

 Εφόσον δεν υπάρξουν άλλες βροχοπτώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το φράγμα θα ανοίξει και πάλι για να διαθέσει μικρές ποσότητες νερού για τις ανάγκες των ελαιόδεντρων, σε ξηρικούς αναδασμούς.

 Θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση του νερού, δηλώνουν αγρότες οι οποίοι παράλληλα τονίζουν την ανάγκη να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού, ο οποίος κατεβάζει ετησίως περίπου 55 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

 

neakriti.gr  15 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα