Λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα για την προαγωγή των μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου

Μειώνονται τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στην Α΄ και Β΄ Λυκείου.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Α΄ Λυκείου για να προαχθούν θα περιοριστούν από την επόμενη χρονιά σε 8. Σήμερα, οι μαθητές της τάξης εξετάζονται σε 13 μαθήματα: Αρχαία, Νεοελληνική Γραμματεία, Πολιτική Παιδεία, Φυσική, Χημεία, Θρησκευτικά, Ξένη Γλώσσα (αγγλικά ή γερμανικά), Βιολογία, Γεωμετρία, Νεοελληνική Γλώσσα, Αλγεβρα, Ιστορία και ένα μάθημα επιλογής.
Στη Β΄ Λυκείου επίσης οι μαθητές εξετάζονται για να προαχθούν σε 14 μαθήματα γενικής παιδείας: Αλγεβρα, Θρησκευτικά, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα (αγγλικά ή γερμανικά), Φιλοσοφία, Γεωμετρία, Φυσική, Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Πληροφορική, Χημεία, Αρχαία, Νεοελληνική Γραμματεία, Πολιτική Παιδεία.
Τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Λυκείου για τη βαθμολόγηση στα υπόλοιπα μαθήματα, τα οποία δεν θα εξετάζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα μετρούν τα ωριαία διαγωνίσματα και οι εργασίες. Στην Γ΄ Λυκείου τα εξεταζόμενα μαθήματα για το απολυτήριο θα παραμείνουν τέσσερα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η απόφαση του κ. Γαβρόγλου εντάσσεται στην πολιτική που είχε ξεκινήσει ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όταν τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε ανακοινώσει τη μείωση των εξεταζόμενων μαθητών στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο σε τέσσερα: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία και Φυσική.
ΠΗΓΗ:alfavita.gr
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πηνελόπης Κουρτζή - Το Κορίτσι της Παραλίας
- «Ο Κομμός ως λιμάνι της Εποχής του Σιδήρου στην επικράτεια της Γόρτυνας»: Διάλεξη του James Wright
- Το ιστορικό της Παναγίας ως Ζωοδόχου Πηγής
- 3o Δ.Σ Τυμπακίου: Λατρευτικά Δρώμενα της Μινωικής Κρήτης Ζωντανεύουν στο Ανάκτορο της Φαιστού
- Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης